ÖHO krizi sonrası araçları satma kararı

Güncelleme Tarihi:

ÖHO krizi sonrası araçları satma kararı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2023 18:03

ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın “Ya kanuna uyun ya da otobüsleri bize satın gidin” resti sonrası özel halk otobüsü (ÖHO) esnafı, araçlarını ABB’ye satmak istediklerini açıkladı. Satın alma veya başka bir formül talep eden esnaf dün kontak kapatma kararından vazgeçerek ücretsiz yolcuları da taşımaya devam edeceklerini belirtti.

Haberin Devamı

Başkentte özel halk otobüslerinin (ÖHO) perşembe gününden itibaren ‘ücretsiz ve indirimli yolcu taşımama’ kararıyla başlayan 5 günlük kriz dün sona erdi. Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’ın, “Ya kanuna ve yapılan sözleşmeye uyacaksınız ya da otobüslerin tamamını bize satın gidin başka iş yapın” resti sonrası ÖHO esnafı araçlarını belediyeye satma kararı aldı. Dün Başkent İlçeler Terminali’nde bir araya gelerek ortak bir açıklama yapan Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği (TÖHOB) Başkanı Kurtuluş Kara ve Ankara Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanı Ercan Soydaş, “1 Ekim’e kadar kontak kapamayacağız, çünkü bu sorunun ortadan kaldırılacağını düşünüyoruz” dedi. Başkanlar özetle şunları söyledi.

ÖHO krizi sonrası araçları satma kararı

Haberin Devamı

YA SATIN ALMA YA DA BAŞKA BİR FORMÜL

TÖHOB Başkanı Kurtuluş Kara: “Taleplerimize herhangi bir çözüm bulunamazsa Ankara’da pazartesi itibarıyla araçlarımızın kontak kapatacağını dile getirmiştik. Fakat vatandaşımızdan çok sayıda telefon aldık. Hastaneye yetişmesi gereken, okula giden binlerce vatandaşımız var. Halkımızın bu anlamda bir mağduriyet yaşamasını istemedik, istemeyiz de. ABB Başkanı Sayın Mansur Yavaş’ın CHP Ankara İl Kongresi’nde yapmış olduğu ‘Otobüslerin tamamını bize satın gidin’ açıklamasından sonra bizler de dün (pazar) bir duyuru yayınladık ve tüm araçlarımızı ABB’ye satmaya karar verdik. Tabii ki her iki tarafta anlaşırsa ve her iki tarafın da şartları, koşulları uyarsa. Çünkü şu anda esnafımızın borçlarının, maliyetlerinin ne durumda olduğunu detaylı olarak bilmiyoruz. Eğer belediye, araçları satın almazsa da farklı çözüm yolları ve formüller geliştirilebilir. Bursa, Kayseri, İstanbul’daki gibi bir formül uygulanabilir ya da bizlere gelir desteği sağlanabilir. Bu anlamda 4 siyasi grup başkanvekilimizin, ABB Başkanı Sayın Mansur Yavaş’ın bu talebimizi geri çevireceğini düşünmüyoruz. 1 Ekim’e kadar kontak kapamayacağız, çünkü bu sorunun ortadan kaldırılacağını düşünüyoruz. Bu tarihe kadar ücretsiz taşımaya devam edeceğiz. AK Parti Ankara İl Başkanı’mızı ziyaret ederek sorunlarımızı dile getireceğiz. Ankara halkı bizi yanlış anlıyor, eylem yaptığımızı düşünüyor fakat durum öyle değil. Biz asla siyasi malzeme olmak istemiyoruz. Esnafımızın tek derdi evine ekmek götürmek.”

Haberin Devamı

ÇÖZÜM ÜRETİLECEĞİNE İNANCIMIZ TAM

Ankara Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanı Ercan Soydaş: “Ankara’da son günlerde ulaşımla ilgili yaşanan olaylarda bir tane vatandaşımızı bile üzdüysek hepsinden özür diliyoruz. Ulaşımda artan maliyetler Türkiye genelinde ciddi bir problem aslında ve yaşanan pandemi nedeniyle de sektör bir kriz yaşıyor. Bu sorunun Ankara’da öne çıkmasının nedeni de gelir destekleri ile alakalı bir problem yaşanması. Ankara’da toplam araç sayımız 685 civarı, ABB Başkanı Sayın Mansur Yavaş’ın bu konuya yönelik bir çözüm üreteceğine inanıyorum. Buradan Sayın Cumhurbaşkanı’mıza da sesleniyorum özellikle ücretsiz taşıma konusunda hiçbir vatandaşımızla karşı karşıya kalmak istemeyiz. Taleplerimizi çözüm önerilerimizi ilettik bir çözüm üretileceğine de inancımız tam.”

Haberin Devamı


ARAÇLARIN SATILMASI HALİNDE ESNAFA İSTİHDAM YARATILMALI

TÖHOB Başkanı Kurtuluş Kara, özel halk otobüslerinin ABB’ye satılması halinde esnafa istihdam yaratılması gerektiğini dile getirerek, “Eğer ki bu araçları ABB satın alırsa, çalışan personellerimize ve mal sahiplerine de bir iş hakkı sunulmasını, gerek şoförlükte gerek ABB’nin diğer birimlerinde bir iş kontenjanı açılmasını talep edeceğiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!