Müzikhaller’e büyük ilgi

Güncelleme Tarihi:

Müzikhaller’e büyük ilgi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2022 14:35

İstanbul Devlet Tiyatrosu yapımı ‘Müzikhaller’, Devlet Tiyatroları tarafından düzenlenen ‘Nöbetçi Tiyatro’ uygulaması kapsamında Ankara’ya konuk oldu. Macunköy Açık Hava Yaz Sahnesi’nde üç gün üst üste Ankaralılarla buluşan eser, Türk müzikallerinden ve operetlerinden seçme eserlerle bir performans sundu.

Haberin Devamı

Macunköy Açık Hava Yaz Sahnesi’nde Ankaralıların karşısına çıkan ‘Müzikhaller’, ‘Lüküs Hayat’, ‘Bir Şehnaz Oyun’, ‘Ayşe’ opereti gibi Türk müzikallerinden ve operetlerinden seçme eserleri, seyircinin beğenisine sunuyor. Tamamı tiyatro oyuncularından kurulu ekip, söyledikleri şarkılarla, çaldıkları enstrümanlar ve danslarıyla izleyenlere bir saatlik bir şölen yaşatıyor. Eserin yönetmeni Can Şıkyıldız ve süpervizör Elif Erdal, pandemi döneminde hazırladıkları eserin izleyici tarafından büyük ilgi gördüğünü ve ayakta alkışlandığını aktardı.

Müzikhaller’e büyük ilgi

BU BİR PERFORMANS ASLINDA

İlk çalışmaları Zoom üzerinden yaptıklarını belirten Can Şıkyıldız, aynı zamanda davulcu olarak sahneye çıkıyor. Şıkyıldız, ‘Müzikhaller’i bir ‘performans’ olarak tanımladıklarını ifade ederek, eserle ilgili şunları söyledi: “Dramaturjik olarak tiyatro eseri diyemeyiz. Bu bir performans aslında. Süreç bizi şekillendirdi. Eseri nerede oynayacağımız belli değildi, alanlara göre uyarlama yaptık. Avrupa’da eskiden de olduğu gibi çok yönlü oyuncular var. Kendimize şunu soruyoruz; ‘Bu insanlar ne sanatçısı, dansçı mı, müzisyen mi, oyuncu mu?’

Haberin Devamı

GENELDE BİRER TANE SEÇTİK

Aslında bu çok yönlülük, bu işin varlığından beri göz önüne alınan bir durum. Performans zenginliğiyle farklı yönler ortaya çıktı. Avrupa’da çok farklı bir performans sergiliyorsunuz ve onun bir alıcısı çıkabiliyor. Bizde de aynı şekilde yapılan performanslar ilgi görebiliyor. Biz de bu eserde bir performans denemesi yaptık. Türk müzikallerinin önemli eserlerinden genelde birer tane seçtik. Seyirciyi heyecanlandıran parçaları seçmeye çalıştık ama aynı zamanda hiç bilinmeyen parçaları da seçmeye dikkat ettik.

Müzikhaller’e büyük ilgi

TAMAMI OYUNCULARDAN OLUŞUYOR

Eserde yer alan sanatçıların tamamının Devlet Tiyatrosu sanatçısı olduğunu aktaran Elif Erdal da “Kadronun tamamı oyuncu. Aralarında müzisyen yok. Şarkı söyleyebilen, enstrüman çalabilen ve dans edebilen oyuncular. Ekibi kurarken enstrümanlardan yola çıktık. Kontrabas çalan, bateri çalan, klarnet çalan oyuncumuz var. Ekibin nelere daha rahat ve iyi çaldığına göre de repertuvarı belirledik” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!