MHP'li Ilıkan: Çözüme ulaşalım

Güncelleme Tarihi:

MHPli Ilıkan: Çözüme ulaşalım
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2022 15:30

Meclis’te vatandaşların toplu ulaşımdaki sıkıntılarına dikkat çeken MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan, “Mavi Masa’dan hepsine standart cevaplar verilmiş. Standart cevapları veren EGO yöneticisi arkadaşlardan rica ediyorum, bir gün bu otobüslere binsinler, bir gün otobüs durağında beklesinler ondan sonra vatandaşlara bu standart cevapları versinler” dedi.

Haberin Devamı

MHPli Ilıkan: Çözüme ulaşalım

Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Meclisi’nin önceki gün yapılan 2022 son oturumunun gündeminde Ankara’daki ulaşım problemleri vardı. Meclis kürsüsünden Etimesgut’ta bir EGO otobüsünün yolcuları almadığına ilişkin videoyu izleten ve Mavi Masa’ya iletilen sorunlardan örnekler veren MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan özetle şunları söyledi:

ULAŞIMI DOĞRU YÖNETEMEMİŞSİNİZ

“Dört yıldır ulaşım konusunun içinden çıkamadık. Bütün partiler özel halk otobüslerine, kooperatiflere, tüm esnaflara destek olmak için elinden geleni yaptı. Ama demek ki kök sorunu bulamadık. Ankara’da ulaşıma bütüncül bakmak lazım. Etimesgut’ta bir belediye otobüsü vatandaşları duraktan almıyor. Bunu çekip paylaşan vatandaş, ‘6 buçuk 7’den beri bekliyoruz otobüsün arkası boş ama almadı’ diyor. Belediyenin Mavi Masa’sına bakıyorsunuz; ‘Bugün yine 557 nolu otobüs gelmedi. Yazıklar olsun’, ‘545, 6.15 hattı yarım saat bekledim gelmedi. 153’ü aradım ikinci aracın çıktığını söyledi. Fakat 7’ye kadar gelmedi’ gibi şikâyetler var. Bunlar günlük insanın hayatına tezahür eden problemler. Vatandaş belli ki sabah işine gidecek geç kalıyor. Taahhüt ettiğiniz saatte ulaşımı doğru yönetememişsiniz.

Haberin Devamı

MHPli Ilıkan: Çözüme ulaşalım

ARTIK BU İŞİ ÇÖZMEK LAZIM

Mavi Masa’dan hepsine standart cevaplar verilmiş. Standart cevapları veren EGO yöneticisi arkadaşlardan rica ediyorum, bir gün bu otobüslere binsinler, bir gün otobüs durağında beklesinler ondan sonra vatandaşlara bu standart cevapları versinler. Büyükşehir’in bahanesi de yok. Otobüslerle ilgili, metro ile ilgili kredi istendi yetkileri verildi. Artık bütüncül yaklaşımla, planını, projesini yaparak bu işi çözmek lazım. Çözemediğiniz zaman bugün halk otobüsçülerle, yarın dolmuşçularla, öbür gün taksicilerle problem yaşar hale geliyorsunuz. Yeni yılda çalışmak açısından elimizde 1.5 yıllık bir süre kalıyor. Tavsiyem çok dağınık gitmekten ziyade konu bütünlüğü oluşturacak şekilde konuları çöze çöze gidelim. Alalım bu ay ulaşımı bitirelim. Muhalefet olarak üzerimize düşen bir şey varsa yapalım, iktidarın yapması gereken bir şey varsa onu getirsin. Hem bürokrasinin hem belediye yönetiminin hem de Meclis gruplarının birlikte yöneteceği bir yıl haline getirelim.”

Haberin Devamı

MHPli Ilıkan: Çözüme ulaşalım

UKOME KARARI TARTIŞILDI

Ulaşım Koordinasyon Merkezi(UKOME) toplantısında Bağlum’a 20 özel halk otobüsü (ÖHO) verilmesine ilişkin kararın geçmemesi de Meclis’te AK Parti ile İYİ Parti arasında tartışmaya neden oldu. Bağlum’a ÖHO verilmesine karşı çıkan bir grup minibüsçü esnafı ABB önüne gelerek eylem yaptı. Diğer otobüslerle minibüslerin UKOME’den kararlarının geçmesine tepki gösteren ÖHO esnafı da belediye önüne gelerek tepki gösterdi. Meclis Başkanvekili Fatih Ünal’ın adını vererek AK Parti Grubu’nun karara müdahil olduğunu iddia eden İYİ Parti Grup Başkanvekili Adnan Beker, “Yanlış bir olaya müdahil oldunuz. Gereksiz yere UKOME’de bir kararı iptal ettirdiniz. Biz hiçbir esnafın mağdur olacağı başka bir esnafın kazanacağı bir karara imza atmayız” dedi. İddianın doğru olmadığını kendilerinin konuyla alakalarının bulunmadığını belirten Fatih Ünal ise “Belediyenin önünde Keçiören’den gelen dolmuşçu arkadaşları gördüm. UKOME konusunun konuşulacağını söylediler. Ben de ‘AK Parti olarak hem otobüsçünün hem dolmuşçunun yanındayız. Mağduriyet varsa mağduriyeti önlemek adına ne gerekiyorsa yaparız’ dedim. Bunu otobüsçüler, ‘Fatih Ünal bunu engelledi’ diye tercüme etmişler. UKOME’de niye geri geldi niye geri gitti benimle alakası yok” diye konuştu.

Haberin Devamı

MHPli Ilıkan: Çözüme ulaşalım

MHPli Ilıkan: Çözüme ulaşalım

MHPli Ilıkan: Çözüme ulaşalım

ÖHO’LAR YİNE KONTAK KAPATTI

ÖHO’lar Meclis’te de tartışmaya neden olan Bağlum için verilen UKOME kararının geçmemesi başta olmak üzere ‘kiralama modelinin gelmemesi’ ve ‘18 milyon TL’ye yakın yıllık kiralama bedeli için Meclis’ten çözüm alınamaması’ gerekçeleriyle dün kontak kapatarak çalışmama kararı aldı. EGO Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Ankara Halk Otobüsleri Kooperatifi’ne (AHOK) bağlı Özel Toplu Taşıma Araçları (ÖTA) işleticileri, 17 Aralık 2022 tarihi itibarıyla, sözleşme kapsamında çalıştıkları hatlardan araçlarını çekeceklerini belirtmişlerdir. ÖTA güzergâh düzenlemelerinin Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında gündeme alınmasına rağmen bir alt komisyona sevk edilerek tekrar görüşülmesi kararı gerekçe gösterilerek araçların servislerden çekilecek olduğu belirtilen; 113-5 Tarım Bakanlığı Metro-Ankara Şehir Hastanesi, 339-5 Ege Mahallesi-Sıhhiye-Kızılay-Ankara Şehir Hastanesi, 440-5 Pursaklar-Ulus- Kızılay-Çankaya, 454-5 Örnek-15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı-Öveçler-Lizbon Caddesi, 512-5 Çimşit -Ümitköy Metro İstasyonu-Kızılay, 537-5 Topçu Mahallesi-Koru Metro İstasyonu, 566-5 Çimşit -Bağlıca- Koru Metro İstasyonu hat numaralı güzergâhlarda, EGO Genel Müdürlüğü’müzün mevcut araç ve personel imkânları dâhilinde hizmet verilmeye devam edilecektir. Araçlarını servislerden çeken işleticiler hakkında yürürlükte olan sözleşme hükümleri uygulanacaktır” denildi.

BAKMADAN GEÇME!