Kutlu doğum haftasında ziyaretler sıklaştırılacak

Güncelleme Tarihi:

Kutlu doğum haftasında ziyaretler sıklaştırılacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2010 00:00

Ankara Müftülüğünce düzenlenen etkinlikler kapsamında, “Kuran-ı Kerim ziyafeti” ve mevlit programları düzenlenecek, huzurevleri, ceza ve tutukevleri ile hastaneler, yetiştirme yurtları ile şehit yakınları ve gaziler ziyaret edilecek.

Ankara Müftülüğü 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanacak Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenledi. Bu kapsamda, imamlar-hatipler, vaizler, müezzim-kayyımlar ve Kur’an kursu öğreticileri ilçelerdeki devlet hastanelerine giderek, hastalara moral verecek. Sincan Kapalı Kadın Ceza Kurumu ziyaret edilerek, tutuklu ve hükümlülerle görüşülecek. Şehit yakınlarıyla gazilerin evlerine konuk olunacak. Din görevlileri, Seyranbağları Huzurevi’nin de aralarında bulunduğu çeşitli ilçelerdeki huzurevleriyle Atatürk Yetiştirme Yurdu ve Sincan Çocuk Yuvası’na da gidecek.

Kırıkkale’de Mehter Takımı konseri

KIRIKKALE’de Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri, Belediye Mehter Takımı’nın konseriyle başladı. İl Müftüsü Osman Şarklı, törendeki konuşmasında, “Hiç şüphesiz onun güzel ahlakına, yol göstericiliğine çok ihtiyacımız var” dedi.Hz. Peygamberin hayatının anlatıldığı tören, Türk Tasavvuf Musikisi Konseri ile sürdü.
Uluslararası Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma ve Hafızlık Yarışmasında birince olan Tapu Kadastro Camii İmam Hatibi Hafız Ali Tel’in okuduğu Kur’an-ı Kerim ilgiyle dinlendi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!