Kültür sanat ajandası

Güncelleme Tarihi:

Kültür sanat ajandası
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2023 12:58

Beyaz perdede bu hafta 10 film vizyona giriyor. 5 yerli yapımın izleyici ile buluşacağı haftada ‘Kral Şakir: Mikrop Avcıları Cumburlop’, ‘Çıldırmış Ayı’, ‘Çaykovski’nın Karısı’, ‘Belki Evet, Belki Hayır’, ‘Öldüren Oyun’ öne çıkan yapımlar.

Haberin Devamı

KRAL ŞAKİR: MİKROP AVCILARI CUMBURLOP

Kültür sanat ajandası

Minik izleyicilerin merakla beklediği ‘Kral Şakir: Mikrop Avcıları Cumburlop’, Şakir ve dostlarının tüm şehri etkisi altına alan gizemli bir virüse karşı girdikleri mücadeleyi anlatıyor. Şakirler, virüsü etkisiz hale getirir ancak birer balığa dönüşürler. Kurtulmalarının tek yolu bir köpek balığı yakalamaktır. Şakir ve dostları, açık denizlerde köpek balığını yakalamak için tehlikeli bir maceraya atılır. Haluk Can Dizdaroğlu’nun senaryosunu yazdığı ve Berk Tokay’la birlikte yönettiği filmi, Atilla Şendil, Mustafa Oral, Didem Atlıhan seslendiriyor.
2023, TÜRKİYE, 80’, Animasyon

Haberin Devamı

Kültür sanat ajandası

TAY

Haftanın bir diğer yerli animasyon yapımı olan ‘Tay’, tüccara satılacağını öğrenince kaçarak annesini bulmaya çalışan bir tayın hikâyesini konu ediyor. Betül Yağsağan’ın senaryosunu yazdığı filmin yönetmen koltuğunda Nurullah Yenihan oturuyor.
2022, TÜRKİYE, 85’, Animasyon

Kültür sanat ajandası

Kültür sanat ajandası

ÇILDIRMIŞ AYI/COCAINE BEAR

Uyuşturucu kuryesinin uçağı bir ormana düşer. Uçağın içindeki kokaini yiyen vahşi bir ayı ise daha da saldırgan bir hale gelir. ‘Çıldırmış Ayı’, bu ayı ile karşılaşan bir grup insanın hikâyesini anlatıyor. Elizabeth Banks’in yönettiği filmin oyuncu kadrosunda Keri Russell, O’Shea Jackson Jr., Christian Convery gibi isimler yer alıyor.
2023, ABD, 95’, Gerilim

Kültür sanat ajandası

ÇAYKOVSKİ’NİN KARISI / ZHENA CHAIKOVSKOGO

‘Çaykovski’nin Karısı’, tüm zamanların en şöhretli bestecilerinden Pyotr Çaykovski ile Antonina Miliukova’nın fırtınalı evliliğini konu ediniyor. Kirill Serebrennikov imzalı filmde Alyona Mikhailova, Odin Lund Biron, Miron Fedorov başrolde.
2023, FRANSA, İSVİÇRE, RUSYA, 143’, Dram-Biyografi

Haberin Devamı

Kültür sanat ajandası

Kültür sanat ajandası

BELKİ EVET, BELKİ HAYIR / MAYBE I DO

Güçlü bir oyuncu kadrosuna sahip olan film, evlilik kararlarını ailelerine açıklamaya karar verdiklerinde beklenmedik durumlarla karşılaşan bir çiftin hikâyesine odaklanıyor. Michael Jacobs’un senaryosunu yazdığı ve yönettiği filmde Emma Roberts, Luke Bracey, Diane Keaton, Richard Gere, William Macy, Susan Sarandon gibi isimler rol alıyor.
2023, ABD, 95’, Komedi, Romantik

Kültür sanat ajandası

KAYIP / MISSING

Annesi yeni erkek arkadaşıyla Kolombiya tatilinde ortadan kaybolan June, son teknolojiyi kullanarak annesini aramaya başlar. Los Angeles’te olan June, dijital dünyanın derinlerine indikçe annesi ile ilgili bilmediği sırlar açığa çıkar. ‘Kayıp’, June’un annesinin sırlarla dolu dünyasını öğrenme yolculuğunu anlatıyor. Will Merrick ve Nicholas D. Johnson ikilisinin senaryosunu yazdığı ve yönettiği filmde Storm Reid, Nia Long, Megan Suri rol alıyor.
2023, ABD, 111’, Gerilim, Dram

Haberin Devamı

Kültür sanat ajandası

ÖLDÜREN OYUN / THE FRIENDSHIP GAME

‘Öldüren Oyun’, bir grup gencin birbirlerine olan bağlılıklarını test eden ve oyunun derinliklerine indikçe yıkıcı sonuçları olan garip bir nesneyle karşılaşmalarını konu ediyor. Scooter Corkle’ın yönetmen koltuğunda oturduğu filmde Peyton List, Brendan Meyer, Jennifer Copping oyuncu kadrosunda bulunuyor.
2022, KANADA, 87’, Gerilim, Korku, Bilim-Kurgu

Kültür sanat ajandası

PARANOID

Haftanın yerli korku filmlerinden ‘Paranoid’, birbirinden farklı karakterdeki iki kişinin, İstanbul’da bulunan bir sanatoryumda başına gelen olayları konu ediyor. Doğuş Arslan’ın yazıp yönettiği filmde Emre Tetikel, Meryem Turan, Emre Karoğlu rol alıyor.
2023, TÜRKİYE, 110’, Korku, Gerilim

Haberin Devamı

Kültür sanat ajandası

ECİNNİ 4: ECEL

Haftanın bir diğer yerli korku filmi olan ‘Ecinni 4: Ecel’, birtakım varlıkları görmeye başlayan Zeynep’in hikâyesini anlatıyor. Zeynep’in belirsiz varlıklar görmesi üzerine bir teşhis yoluna düşen ailenin çıktığı yolda Zeynep’in 6 yaşındaki kardeşi Elif esrarengiz bir şekilde kaybolur.
2023, TÜRKİYE, 83’, Korku

Kültür sanat ajandası

KIZIM

‘Kızım’, ölümcül bir hastalığa yakalanan kızını kurtarmak için her şeyi göze alan doktor bir annenin hikâyesini konu ediyor. Çaresiz anne, bu süreçte din üzerinden insanların duygularını istismar eden bir grubun tuzağına düşer.
İhsan Gökhan Gökçay’ın yönettiği ve senaryosunu yazdığı filmde Erol Yavan, Sinem Dalkıran, Pınar Kartal rol alıyor.
2023, TÜRKİYE, 85’, Gerilim, Dram

Haberin Devamı

NETFLIX HAFTANIN YENİLERİ

Black Clover: Sword of the Wizard King, Anime, 31 Mart
Kopyacı Katil (1. sezon), Dizi, 31 Mart
Kill Boksoon, Film, 31 Mart
Murder Mystery 2, Film, 31 Mart
Düzenbaz, Film, 1 Nisan
Blippi’s Adventures, Çocuk Dizisi, 1 Nisan
Charlie Wilson’ın Savaşı, Film, 1 Nisan
Otel Transilvanya, Film, 1 Nisan
Orman Çetesi, Film, 1 Nisan
Köpekbalığı Hikayesi, Film, 1 Nisan
Bourne’un Mirası, Film, 1 Nisan
War Sailor, Mini Dizi, 2 Nisan
My Name is Mo’Nique, Stand-up, 4 Nisan
İmza, Yarışma Programı, 4 Nisan
Lewis Capaldi: How I’m Feeling Now, Belgesel, 5 Nisan
BEEF, Dizi, 6 Nisan
Gerçek Aşk Nerede?, Dizi, 6 Nisan

BAKMADAN GEÇME!