Keçiören’de arsa tartışması

Güncelleme Tarihi:

Keçiören’de arsa tartışması
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2012 00:00

KEÇİÖREN’de belediye binasının yanında bulunan ve 2004 yılında kamulaştırılan dört dönümlük arsanın sahibi Metin Pınar, haksızlığa uğradığını iddia etti.

Keçiören’deki arsası karşılığında kendisine Ovacık ve Bağlum köyünden arsa verildiğini, bu arsaların da değersiz olduğunu iddia eden Pınar, “Ben sadece hakkım olanın verilmesini istiyorum. Tapum var ama hiçbir işe yaramıyor. Belediye bu arsayı otopark olarak kullanıp, gelir elde ediyor” dedi.
Pınar, “Ben bu arsada gece gündüz bekçilik yaptım. Bir gün belediyeden geldiklerini söyleyen 20 kişilik grup tarafından darp edildim. Ben ve abimi bu arsadan çıkmam için darp ettiler” iddialarında bulundu.
Keçiören Belediyesi Hukuk İşleri Müdürü Kazım Kabadayı ise tartışmalı arazide hukuksal bir sorun olmadığını, bu konuda gerekli çalışmaların yapıldığını söyledi. Kabadayı, şunları söyledi:

Haklarını alacaklar

“Bu arazi daha önce kamusal alan olarak kabul edildi. Belediyenin bu arsa üzerinde kazanç sağlamak gibi bir durumu yoktur. Belediye otopark olarak kullanmıyor, vatandaşlar araçlarını kendileri park ediyor. Belediyenin bu konunun çözüme kavuşması için çalışmaları devam ediyor. Bu arazi imar mevzuatı açısından imarsız alan olarak kabul edildi. Yeni imar planı hazırlananmaya çalışılıyor, karar meclisten geçtikten sonra arsa parsallendirilecek ve hak sahipleri haklarını alacak.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!