Kadınlar Ankara tatlarıyla yarıştı

Güncelleme Tarihi:

Kadınlar Ankara tatlarıyla yarıştı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2011 00:00

Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Ankara’yı Tanıtma Vakfı işbirliğiyle Ankara Yöresel Ev Yemekleri Beceri Yarışması düzenlendi.

ANKARA’nın yemek kültürünü ve çeşitliliğini vurgulamak, tanıtılmasına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen yarışma, Jw Marriott Hotel’de yapıldı. Çorbalar, Etli Yemekler, Zeytinyağlılar, Hamur İşleri ve Pilavlar ile Tatlılar olmak üzere 5 kategoride düzenlenen yarışmaya, yaklaşık 100 kişi 105 yöresel lezzetle katıldı.

Hediyeler verildi

Yemekleri değerlendiren 50 kişilik jüri, çorbalar kategorisinde “Aş Çorbası” ile Seyhan Çağlayan, etli yemeklerde “Ankara Tava” ile Ayşegül Naldiken, zeytinyağlılarda “Mercimekli Lahana Dolması” ile Zübeyde Tüccar, hamur işleri ve pilavlarda “Pıt Pıt Pilavı” ile Seyhan Çağlayan, tatlılarda ise “Köyter” tatlısıyla Ömer Kabasakal’ı birinci seçti. Dereceye girenlere, çeşitli hediyeler verildi.

Turizm hamlesi

İl Kültür ve Turizm Müdürü Doğan Acar, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel’in göreve başlamasıyla kültür ve turizmde bir hamle çalışması yapıldığını söyledi. Yarışma öncesinde tüm ilçe kaymakamları ve belediye başkanlarıyla toplantı yaptıklarını anlatan Acar, “Toplantıda, yörelerinde öne çıkan yemek çeşitlerinin mutlaka bu yarışmada temsil edilmesini istedik” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!