İlk mor bayrak Çankaya’nın

Güncelleme Tarihi:

İlk mor bayrak Çankaya’nın
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2015 15:29

Toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamaya yönelik proje ve çalışmalarıyla rol model olan Çankaya Belediyesi, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi tarafından verilen mor bayrağı alan ilk yerel yönetim oldu.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP Ankara Milletvekilleri Ayşe Gülsün Bilgehan, Aylin Nazlıaka, Şenal Sarıhan ve Murat Emir’in katıldığı törenle mor bayrak, Çankaya Belediyesinin önündeki direğe çekildi. CHP Yerel Yönetimler Biriminin, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına yönelik uluslararası ölçütler çerçevesinde belirlediği kriterler üzerinden değerlendirilen Çankaya Belediyesi, belirlenen kreş, kadın sağlık merkezi, sığınma evi, hasta ve yaşlı bakımevi gibi sosyal hizmetlerin sunulması; kadının istihdamda ve yönetimde eşit temsilinin sağlanması ve cinsiyete duyarlı bütçeleme gibi başlıkların tamamını karşıladı.

HEDEF 2019

Temel hedefi, yerel yönetimlerden ve işletmelerden başlayarak toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda bilinç oluşturmak ve belediye eliyle sunulan kamu hizmetlerini toplumsal cinsiyet eşitliğine duyarlı hale getirmek olan Mor Bayrak Projesi, CHP’li belediyelerden başlayıp kapsamını genişletecek. Büyüklüğünden ve bütçesinden bağımsız olmak kaydıyla, 2019 yılına kadar tüm CHP’li belediyeleri Mor Bayrak kriterlerini karşılar seviyeye getirmeyi de hedefleyen proje, bu açıdan belediyeler arasında tatlı bir rekabet ve dayanışmanın temellerini atacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!