İki mahallenin talebine ASKİ’den iki çözüm adımı

Güncelleme Tarihi:

İki mahallenin talebine ASKİ’den iki çözüm adımı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2024 15:46

Hürriyet Ankara, sözü muhtarlara verdiği ‘Mahallenin Nabzı’ serisiyle çözüm bekleyen sorunları gündeme getiriyor, yetkililer harekete geçiyor. İşte biri Yenimahalle’den biri de Gölbaşı’ndan iki mahallenin altyapı ve içme suyu talebine ASKİ’den iki çözüm adımı.

Haberin Devamı

Hürriyet Ankara’nın her hafta ilçe ilçe, mahalle mahalle gezdiği ‘Mahallenin Nabzı’ serisi, muhtarlar ve vatandaşlar aracılığıyla kentteki sorunları gündeme getiriyor, yetkililer harekete geçiyor. Yenimahalle Turgut Özal Mahallesi ve Gölbaşı Yaylabağ Mahallesi muhtarlarının altyapı çağrısı üzerine Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) ASKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, her iki mahalle için de çalışmaları başlattı.

PROJELENDİRME TAMAMLANDI ÇALIŞMA BAŞLAYACAK

İki mahallenin talebine ASKİ’den iki çözüm adımı

İki mahallenin talebine ASKİ’den iki çözüm adımı
Yenimahalle’nin Turgut Özal Mahallesi muhtarı Suna Sezer, mahallelerinde artık altyapının üst yapıyı kaldırmadığını belirterek, “Temiz su hatlarının genişletilmesi ve gözden geçirilmesi gerek, basınç düşük olduğundan ötürü evlere az su gidiyor” demişti. ASKİ Genel Müdürlüğü, mahalledeki içme suyu hatlarına takviye olarak çalışmaların tamamlandığını ve en kısa zamanda imalatına başlanacağını duyurdu. ASKİ’den yapılan bilgilendirmede, “İlk olarak temiz içme suyu ile ilgili bahse konu mahallenin mevcut içme suyu hatlarına takviye olacak 800 mm çapında içme suyu etüt ve projelendirme çalışmaları tamamlanmış olup ilgili tüm prosedürlerin tamamlanmasına müteakip imalatına başlanacaktır. Kanalizasyon sistemi ile alakalı Turgut Özal Mahallesi’ndeki kurumumuza ait atık su hatları mevcut nüfusu karşılayacak nitelikte ve yıl içerisinde periyodik olarak temizlik, iyileştirme, rehabilitasyon çalışmaları yapılarak sağlıklı ve çalışır vaziyette tutulmaktadır. Yağmur suyu altyapılarına ilişkin mahallenin büyük bölümünde yine kurumumuza ait yağmur suyu altyapısı ve ızgara sistemi mevcut sağlıklı bir şekilde çalışır durumdadır. Bahse konu mahalleden gelen lokal olarak bir kaç noktada ızgara talebi bulunmakta bu talepler ise program dahilinde yapılmaktadır.” 

Haberin Devamı

YAYLABAĞ’IN 30 YILLIK SORUNUNA PROJE

Haberin Devamı

İki mahallenin talebine ASKİ’den iki çözüm adımı

İki mahallenin talebine ASKİ’den iki çözüm adımı

Gölbaşı’nın Yaylabağ Mahallesi muhtarı Mustafa Çetin de eski kanalizasyon altyapısının mahallede tehlike saçtığını belirterek, “Kanalizasyon sistemimiz 1994’ten kalma. Yaklaşık 30 senelik bir sistemle idare ediyoruz. Kanalizasyon suları akarak yollara kadar ilerliyor” demişti. ASKİ, bu mahalle için de altyapı çalışmasına dair projelendirme çalışmalarının başladığını belirterek şu açıklamayı yaptı: “Bahsi geçen adreste deşarjı olan uzaklığı yaklaşık 5 bin metre proje hazırlanıp imalatın yapılması için, yapılan planlama çalışmalarında ve ilgili bölge müdürlüğü talebine istinaden projelendirme çalışmaları başlamış olup kısa zaman içinde tamamlanacak olup ilgili yatırım birimine gönderilecektir.”

BAKMADAN GEÇME!