Hasan’ın karaciğeri bir CAN kurtardı

Güncelleme Tarihi:

Hasan’ın karaciğeri bir CAN kurtardı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2011 00:00

Osmaniye’de trafik kazasında yaralanıp kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 16 yaşındaki Hasan Keleş’in karaciğeri 64 yaşındaki siroz hastası Nihat Benli’ye nakledildi.

BABASIYLA inşaatlarda çalışan Hasan Keleş, köyde motosikletle giderken dikkatsizlik sonucu bir otomobile çarpmış, kazada ağır yaralanmıştı. Keleş, kaldırıldığı Osmaniye Devlet Hastanesi’nde yoğun bakıma alınmış ancak 22 günlük yaşam savaşını kaybetmişti.

Ailenin sürekli yanında olan Aşağıkardele Köyü’nün İmamı 51 yaşındaki Mustafa Keleş, aynı zamanda amcasının oğlu olan ve oğlunu toprağa vermeye hazırlanan Ramazan Keleş’e, “Hasan’ın organlarını bağışlayalım” teklifinde bulunmuştu. 12 yaşındaki kızı Döne’yi 1999 yılında, kalp büyümesi nedeniyle organ nakli için götürdüğü İzmir 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde nakil için testler yapılırken kaybeden İmam Mustafa Keleş, “Organ nakli yapılan insanlar yaşadığı sürece çocuğunuz yaşıyor hissi duyarsınız. Bir çocuğunuz ölecek ama üç çocuk kazanacaksınız” diyerek kuzenini ikna etmişti. Bunun üzerine baba, oğlunun organlarını bağışlamıştı.

Üç can kurtardı

Bağış üzerine Organ Nakli Adana Koordinasyon Merkezi’nden gelen bir ekip, Hasan Keleş’in 2 böbreği ile karaciğerini aldı. 2 böbrek Gaziantep’e, karaciğer ise Ankara’ya nakil bekleyen hastalar için gönderildi. Geçtiğimiz hafta Hasan’ın karaciğeri 64 yaşındaki Nihat Benli isimli hastaya aktarıldı. Ameliyatı yapan Medicana İnternational Ankara doktoru Sadık Ersöz, Hürriyet’e yaptığı açıklamada, Nihat Benli’nin yaşam şansı kalmadığı bir anda böyle bir nakil gerçekleştiğini belirterek, herkesi organ bağışına davet etti.

Organlarını herkes bağışlasın

HASTA Nihat Benli ise “Öncelikle Hasan’ın ailesine başsağlığı diliyorum. Yapmış oldukları davranış çok doğru, dürüst ve bilinçli bir yaklaşım. Aileyi yönlendiren imama da kızın kaybetmiş olduğu için başsağlığı diliyorum. Yapmış olduğu davranış insanlık adına çok güzel bir iş. Tüm imamları aynı şekilde davranıp herkesi organ bağışı hakkında bilinçlendirip yönlendirmesini diliyorum” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!