Hain durmadı acı dinmedi

Güncelleme Tarihi:

Hain durmadı acı dinmedi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2017 01:00

Bugün 1 Ocak 2017... Acısıyla, tatlısıyla bir yılı daha geride bıraktık. Hürriyet Ankara, 2016’da yaşananları 4 gün sürecek yazı dizisinde topladı. 15 Temmuz darbe girişimi, Merasim Sokak ve Kızılay’daki bombalı terör saldırıları, Rus Elçi Karlov’a suikast, kentte yaşanan kaza ve yangınlar... Başkent Ankara’da bir yılın nasıl geçtiğini gelin beraber hatırlayalım.

Haberin Devamı

İlk günün satır başları ve tarih tarih yaşanan olaylar şöyle:

* ANKARA’NIN KALBİNE HAİN BOMBA (17 ŞUBAT): Merasim Sokak’ta, 5 askeri servis aracının geçişi sırasında bomba yüklü aracın patlatılması sonucu aralarında sivillerin de bulunduğu 29 kişi hayatını kaybetti, 61 kişi yaralandı.
* HAİN KANA DOYMUYOR (13 MART): Teröristler, Merasim Sokak saldırısından 25 gün sonra Ankara’nın merkezi Kızılay Meydanı’nı kana buladı. Bomba yüklü aracı Güvenpark’ta otobüs duraklarının ve yüzlerce kişinin olduğu yerde patlattılar. Hain saldırıda 38 kişi hayatını kaybetti, 125 kişi yaralandı.

Hain durmadı acı dinmedi

* EN UZUN GECE (15 TEMMUZ): Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) hain darbe girişimi, vatandaşların, kentin sokaklarında yürüyen tankların ve askerlerin önüne geçmesiyle durduruldu. Ankara, kanlı darbe girişiminde 148 şehit verdi, bin 223 kişi de gazi oldu.

Haberin Devamı

Hain durmadı acı dinmedi


* RUS ELÇİYE SUİKAST (19 ARALIK): Türkiye büyük bir provokasyon ile sarsıldı. Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov silahlı saldırıda hayatını kaybetti. Karlov’u vuran çevik kuvvet polisi Mevlüt Mert Altıntaş öldürüldü.

DARBEYE GEÇİT YOK

EN UZUN GECE (15 TEMMUZ)

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin içindeki bir grubun başlattığı darbe girişimiyle başkent Ankara, en uzun geceyi yaşadı. Ankara’nın dörtbir yanından sokaklara dökülen vatandaşlar tankların, askerlerin önüne geçti. Darbe girişimini Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) yaptığı anlaşıldı.

Hain durmadı acı dinmedi


MEYDANDA ‘DEMOKRASİ NÖBETİ’(16 TEMMUZ-10 AĞUSTOS)

Ankaralılar, darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine Kızılay’da ‘demokrasi nöbeti’ tutmaya başladı. Vatandaşların demokrasi nöbeti 25 gün sürdü.

Haberin Devamı

740 ARAÇLA ÖNLEM (16 TEMMUZ-6 AĞUSTOS)

Büyükşehir Belediyesi’ne ait 470 kamyon ve 270 iş makinesi de aralarında Cumhurbaşkanlığı Sarayı, TBMM, Başbakanlık, Genelkurmay, Zırhlı Birlikler’in de olduğu 20’nin üzerinde noktayı çevreledi.

YENİKAPI RUHU KIZILAY’DA (7 AĞUSTOS)

İstanbul Yenikapı’daki tarihi mitingle aynı gün Başkent’te de on binler Kızılay’ı doldurdu. Kızılay meydanındaki destek mitinginde AK Parti, CHP ve MHP il temsilcileri de platforma birlikte çıktı.

SON KARAR MİLLİ İRADE (10 AĞUSTOS 2016)

Hain darbe girişiminin ardından halkın tuttuğu demokrasi nöbetlerinin merkezi olan Kızılay Meydanı’nın ismi ‘15 Temmuz Milli İrade Meydanı’ olarak değiştirildi.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI: DESTAN YAZDINIZ (12 AĞUSTOS)

Cumhurbaşkanı Erdoğan, darbe girişinin yaşandığı 15 Temmuz gecesi, Ankara’nın 148 şehit verdiğini ve bin 223 gazisi olduğunu hatırlatarak, “Ankara, o gece çok farklı bir destan yazdı” dedi.

YENİ VALİ ERCAN TOPACA OLDU (11 EYLÜL)

Başkent’in de aralarında bulunduğu 6 ilin valisi değişti, 4 ilin valisi merkeze alındı. Kararnameyle birlikte Hatay Valisi Ercan Topaca Ankara Valiliği’ne; Mehmet Kılıçlar ise Merkez Valiliği’ne atandı.

TRAFİK CANAVARI CANLAR ALDI

BATI’DA FECİ KAZA (13 OCAK)

Batı Çevre Yolu’nda meydana gelen trafik kazasında, aşırı hızlı oldukları iddia edilen 2 otomobil çarpıştı. Kazada 3 kişi hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

GECEDEN GÜNDÜZE 200 KAZA (20 OCAK)

Başkent’te kar ve soğuk yolları buz pistine çevirdi. Dün gece yarısından gün ortasına kadar 200 kaza meydana geldi. Öğrencileri taşıyan servis araçlarının karıştığı kazalar yürekleri ağızlara getirdi.

TERS YÖN FACİASI (7 ŞUBAT)

Ankara Bulvarı’nda ters yöne giren araç faciaya sebep oldu. Kafa kafaya çarpışan iki otomobilde bulunan 5 kişi feci şekilde yaşamını yitirirken, 2’si çocuk 5 kişi de yaralandı.

SABIKALI KAVŞAK CAN ALDI(22 ŞUBAT)

Yaşamkent’te bugüne kadar onlarca yaralanmalı kazanın yaşandığı sinyalizasyonsuz kavşakta önceki gün meydana gelen kazada, 4 yaşındaki bir çocuk yaşamını yitirdi.

GÜRBÜZ’E SON VEDA (27 ŞUBAT)

Haberin Devamı

Geçirdiği trafik kazası sonrası 4.5 aydır yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren ve önceki sabah hayatını kaybeden Bala Belediye Başkanı Halil İbrahim Gürbüz, son yolculuğuna gözyaşlarıyla uğurlandı.

BÜYÜKELÇİ’NİN ŞOFÖRÜ ÖLDÜ (11 NİSAN)

Kazakistan Büyükelçisi’nin şoförü Ferhat S. yönetimindeki araç Kanuni Sultan Süleyman Bulvarı’ndan İncek’e doğru seyrederken bariyerlere çarptı. Ferhat S. hayatını kaybetti.

ANNE İLE KIZI ÖLDÜ (18 ŞUBAT)

Gölbaşı’nda, pazar günü 4 aracın karıştığı kazada ağır yaralanan Ayşe Özden ve kızı Zübeyde İrge, hastanede verdikleri yaşam mücadelesini kaybetti.

BU SON OLSUN (7 EKİM)

Gölbaşı Selametli Kavşağı’ndaki son kazada ağır yaralanan Fidan Yıldız’ın kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmesi, köylüleri yola döktü.

BETON MİKSERİ EZDİ GEÇTİ (28 KASIM)

İstanbul Yolu’nda kontrolden çıkan beton mikseri, iki aracı sürükledikten sonra girdiği istasyonda benzin pompasına çarparak durabildi. 5 kişinin yaralandığı kazanın ardından gözler bir kez daha trafikte aşırı hız yapan beton mikserlerine çevrildi.

BAĞLUM’DA CAN PAZARI (1 ARALIK)

Keçiören’de, hafriyat yüklü kamyonla EGO otobüsünün kafa kafaya çarpıştığı kazada 11 kişi yaralandı.

BAŞKENT YANGIN YERİ

Hain durmadı acı dinmedi

ÇAMLIDERE ALEV ALEV (20 OCAK)

Çamlıdere Dörtkonak Mahallesi’nde, bir evde gece yarısı çıkan yangın 4 saatte kontrol altına alındı.

SİTELER’DE KORKUTAN YANGIN (21 OCAK)

Siteler Ankara Mobilyacılar Sitesi Demirhendek Caddesi’ndeki bir koltuk imalathanesinin çatı katında çıkan yangın, kısa sürede büyüdü. Alevler, yandaki binalara sıçramadan kontrol altına alındı.

TESİSAT ISINDI ÇATIYI YAKTI (20 MAYIS)

Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, önceki akşam saat 21.00 sıralarında çıkan yangının sebep olduğu tahribat gün ağardığında ortaya çıktı.

10 GÜNDE 3 YANGIN (8 AĞUSTOS)

ODTÜ’nün ormanlık alanında son 10 günde 3’üncü kez yangın çıktı. Peş peşe çıkan yangınlar nedeniyle kundaklama ihtimali üzerinde durulurken, polis soruşturma başlattı.

YANGINDA KAÇTI SEPETTE KALDI (9 EYLÜL)

Çukurambar’da bir iş merkezinde çıkan yangına müdahale eden itfaiye erlerinden ikisi ile binadan kurtarılan kadın, hidrolik merdivenin ucundaki sepet kısmında yaklaşık 20 dakika mahsur kaldı.

20 HEKTAR KÜL OLDU (12 EYLÜL)

Beypazarı, Çubuk ve Kızılcahamam’da çıkan yangınlarda 20 hektardan fazla ormanlık alan kül oldu.

AYDA 6 YANGIN (21 ARALIK)

Mobilyanın kalbi Siteler’de her ay ortalama 6 yangın çıkıyor. İtfaiye yangın yollarının kerestelerle dolu olmasında, esnaf sigorta firmalarının ‘risk’ bahanesiyle sigorta yapmamasından şikayetçi.

YARIN: KENT İÇİ ULAŞIM, OTOPARK SORUNU, OTO GALERİLERİNİN TAŞINMASI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!