Hacı Bayram’da yıkım gerginliği

Güncelleme Tarihi:

Hacı Bayram’da yıkım gerginliği
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2013 00:00

Büyükşehir Belediye ekiplerinin Hacı Bayram Veli Camisi çevresindeki kitapçılara ait binaların kaplama taşlarını sökmeye başlaması esnaftan tepki gördü. Esnaf, sökümle ilgili kendilerine herhangi bir tebligat yapılmadığını iddia etti.

Haberin Devamı

Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Projesi kapsamında Hacı Bayram Veli Camisi karşısındaki kitapçılara ait binaların yıkılması gündeme gelirken bazı esnaf duruma tepki gösterdi.
Dün, Büyükşehir Belediye ekiplerinin herhangi bir tebligatta bulunmadan çarşının kaplamalarını sökmeye başladığını iddia eden esnaf ile cami çevresinde bulunan güvenlik görevlileri arasında gerginlik yaşandı. Gerginlik esnasında esnafın avukatı Mesut Uğurlu, güvenliklerden birinin kendisine saldırdığını ileri sürerek gittiği Anafartalar Polis Karakolu’nda suç duyurusunda bulundu.

HUKUKSUZLUK VAR

Belediye ekiplerinin yıkım için herhangi bir tebligat yapmadığını ifade eden Avukat Uğurlu, şunları söyledi:
“Esnaf burada satış yapmaya devam ederken, bugün yıkmaya başlamak istiyorlar. Burda bir hukuksuzluk var, bir yıkım olacaksa bize önceden bildirilmesi gerekir. Tahliye ve kamulaştırma için tebligat göndermişlerdi fakat yıkıma ilişkin bilgi verilmedi. Ellerindeki kararını görmek istiyoruz, ‘karakola gidin görün’ diyorlar. Güvenliklerden biri beni darp etti ve hakarette bulundu ondan da şikayetçi olacağım.”

Haberin Devamı

MECLİS’TEN YIKIM KARARI ÇIKMIŞTI

Büyükşehir Belediye Meclisi ise geçtiğimiz haftalarda kitapçılar çarşısı ile ilgili yıkım kararı almıştı. Belediye Meclisi, Hacı Bayram Camisi, ek binası ve çevresini tarihi dokusuna uygun bir şekilde restore etme amacıyla yıllardır cami çevresinde bulunan ve tarihi doku haline gelen kitapçılara yıkım kararı verdi. Kararda, şahıslara ait bağımsız bölümlerin Hacı Bayram Veli Camisi Meydan Düzenlemesi ve dükkanlara ilişkin onaylanan mimari projelere uygun olarak Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılması, yapılacak olan yeni iş yerleri için de belirtilen hususlar çerçevesinde işlem yapılması, üyelerin oy çokluğuyla kabul edilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!