Hababam duvarı vandal kurbanı

Güncelleme Tarihi:

Hababam duvarı vandal kurbanı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2017 13:49

Dikmen Kemal Sunal Parkı’nda Türk sinemasının unutulmaz filmlerinden Hababam Sınıfı oyuncularına ait graffiti çizimlerinin yer aldığı dev duvar vandalların kurbanı oldu.

Haberin Devamı

Dikmen Kemal Sunal Parkı’nda Türk sinemasının unutulmaz filmlerinden Hababam Sınıfı oyuncularına ait graffiti çizimlerinin yer aldığı dev duvar vandalların kurbanı oldu. Hürriyet Ankara’nın geçen yıl da ‘Şehir magandaları Hababam’a saldırdı’ haberiyle gündeme getirdiği duvar, gün geçtikçe daha da tahrip edildi. Parka renk katan ve Türk sinemasının usta isimlerini yansıtan sanatsal duvara sprey boyalarla yazılar yazan vandallar, çalışmanın bazı kısımlarını da parçaladı. Vandallar park içerisinde yer alan Dikmen Çankaya Evi’nin de arka kısmına sprey boyalarla yazılar yazdı.

Hababam duvarı vandal kurbanı

EMEĞE SAYGISI OLAN YAPMAZ

Haberin Devamı

Parkı bu hale getirenlere tepki gösteren mahalle sakinleri, “Özellikle bilinçsiz olan gençler yapıyor. Sanata, emeğe saygısı olan bunu yapmaz. Kamu malına da zarar veriyorlar. Belediye ya yenilesin ya da komple kaldırsın. Kamera ile tespit edilerek gereken cezayı almaları sağlansın” dedi. Öte yandan Çankaya Belediyesi de Twitter hesabından yaptığı paylaşımla vandallara tepki gösterdi.

‘AMA BU KEMAL SUNAL PARKI!’

Belediyeden yapılan açıklamada, “Arkadaşlar duvarlarda kendinizi ifade etmenize, sevginizi, şiirinizi ya da tepkinizi yazmanıza saygımız sonsuz. Ama bu..? Kemal Sunal Parkı!” ifadelerine yer verildi. 2013 yılında parkın açılışı Behzat Ç. dizisi oyuncularının katılımıyla yapılmıştı. Hababam Sınıfı kahramanlarının resmedildiği duvar da özellikle fotoğraf çektirmek isteyenlerin büyük beğenisini toplamıştı.

Hababam duvarı vandal kurbanı

Duvarın ilk hali

Hababam duvarı vandal kurbanı

Duvarın şimdiki hali

BAKMADAN GEÇME!