Genelkurmay’dan İzel’li konser

Güncelleme Tarihi:

Genelkurmay’dan İzel’li konser
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2007 00:00

Türk Silahlı Kuvvetleri Zafer Bayramı’nın 85.yıldönümünü, ünlü pop sanatçısı İzel’in konseriyle, halkla birlikte kutlama hazırlanıyor.

GENELKURMAY Başkanlığı 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bu yıl 25 Ağustos’ta Vedat Dolakay Park’ında bir halk konseri düzenleyecek. Konserde Türk pop müziğinin ünlü ismi İzel sahne alacak. Zafer Bayramı’nı halkla birlikte coşkulu bir biçimde kutlamaya hazırlanan Genelkurmay Başkanlığı, Türk pop müziğinin önemli isimlerinden İzel’in de şarkılarını seslendireceği bir konser düzenliyor.

HAVAİ FİŞEK GİÖSTERİSİ

Türk Armoni Yıldızları’nın (TÜRKAY) da sahne alacağı konserde havai fişek gösterisi de düzenlenecek. 26 Ağustos 1922’de başlayan ve 30 Ağustos’ta Türk ordusunun zaferiyle sonuçlanan Büyük Taarruz’un 85.yıldönümünün kutlanacağı halk konseri, 25 Ağustos akşamı saat 20.00’da başlayacak. Havai fişek gösterilerinin de yapılacağı konsere, tüm Ankaralılar davet edildi. Pop müzik sanatçısı İzel ile TÜRKAY, bu sene 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda da birlikte konser vermişlerdi.

TÜRKAY’dan Türkçe pop, caz müziği

TÜRKAY, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt’ın Kara Kuvvetleri Komutanlığı yaptığı dönemdeki direktifleri doğrultusunda 2006 yılında kurulmuştu. Türkçe pop, caz, latin gibi farklı müzik türlerinden örneklerin yer aldığı repertuvarıyla her kesimin beğenisini kazanmayı amaçlayan TÜRKAY şef, eser aranjörü, 22 enstrüman icracısı ve 9 teknik personelden oluşuyor. Orkestrayı diğer orkestralardan ayıran en önemli özelliği ise sahip olduğu mobil sahne. Orkestra 124 metrekare konser sahnesi barındıran aracıyla, yurdun dört köşesine ulaşarak konser verebilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!