Fiyat aynı gramaj farklı

Güncelleme Tarihi:

Fiyat aynı gramaj farklı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2022 18:15

Ankara Fırıncılar Odası, 250 gram ramazan pidesini 5 TL’den, Ankara Pideciler Odası ise 300 gram ramazan pidesini 5 TL’den satacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte ramazan pidesi fiyatları da dün belli oldu. İki odanın, gramajları farklı, fiyatları aynı ramazan pidesi tarifesi dikkat çekti. Ankara Fırıncılar Odası bu sene fırınlardaki 250 gram ramazan pidesinin 5 TL’den, 400 gram yumurtalı-susamlı ramazan pidesinin ise 10 TL’den satışa sunulacağı bilgisini verdi. Ankara Pideciler, Simitçiler ve Çörekçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası da pide fırınlarında üretilecek olan 300 gram ramazan pidesinin 5 TL’den, 300 gram yumurtalı-susamlı ramazan pidesinin ise 6.5 TL’den satılacağını açıkladı.

Fiyat aynı gramaj farklı


MALİYETLERİMİZ ARTTI

Girdi ve ham madde fiyatlarının artmasıyla birlikte pide fiyatlarını da güncellemek durumunda kaldıklarını belirten Ankara Fırıncılar Odası Başkanı Gürsel Alnıaçık, “Elektriğe yüzde 27, mazota yüzde 200, doğalgaza yüzde 50 zam geldi. Bu zamlarla birlikte girdi maliyetlerimiz arttı. Un fiyatlarına yüzde 22 oranında zam, nakliyesine de yüzde 300 zam geldi. Mayayı üç ay önce 65 TL’ye alırken bugün 280 TL’ye alıyoruz. Bizim önceliğimiz, halkın sağlıklı ve hijyenik ekmek tüketmesi, kaliteli ekmek üretilmesi. Ramazan ayı süresince hayırsever vatandaşlar aracılığıyla ‘askıda pide’ uygulamamız da devam edecek” dedi.

Fiyat aynı gramaj farklı


FEDAKÂRLIK YAPTIK

Ankara Pideciler Simitçiler ve Çörekçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Savaş Delibaş ise fedakârlık yaparak vatandaşlar için özverili olmaya çalıştıklarını ancak dayanacak güçlerinin kalmadığını, aşırı artan maliyetler nedeniyle pide fiyatında güncelleme yaptıklarını belirtti. Delibaş, “Bir önceki dönem belirlenmiş hadler üzerinden enflasyon, malzeme-işçilik gibi artışlara dayanarak çıkarılan maliyet hesapları doğrultusunda; ramazan ayında pide fırınlarımızda üretilen, 300 gram sade ramazan pidesi, 5 TL’den satılacak, 300 gram yumurtalı-susamlı ramazan pidesi de 6.50 TL’den tüketiciye ulaşacak” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!