'Evrensel Bir Bağ Olarak Annelik' Paneli

Güncelleme Tarihi:

Evrensel Bir Bağ Olarak Annelik Paneli
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2024 10:29

Hacettepe Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi, Anneler Günü etkinliği kapsamında, "Evrensel Bir Bağ Olarak Annelik" paneli düzenledi. Etkinlik boyunca, terörle mücadelede annelerin rolü, Filistin ve Ukrayna'daki annelerin yaşadığı acılar ve dayanışma örnekleri paylaşıldı.

Haberin Devamı

Panelde konuşma yapan fakülte dekanı Prof. Dr. Şefika Şule Erçetin, annelerin karşılaştığı zorluklara dikkat çekerek ve onların mücadele azmine ve dayanışma ruhuna vurgu yaparak, “Annelik ne şartlar altında yaşanırsa yaşansın en yüce duygudur. Annelik hiçbir zaman kolay değil ancak terörün, savaşın ve acının gölgesinde çok daha zor” dedi. Etkinlik boyunca, terörle mücadelede annelerin rolü, Filistin ve Ukrayna'daki annelerin yaşadığı acılar ve dayanışma örnekleri paylaşıldı.

Evrensel Bir Bağ Olarak Annelik Paneli

Panele, Şehit Hava Pilot Üsteğmen Resul Ekrem Gökdoğan'ın annesi Badeser Gökdoğan, Hacettepe Üniversitesi öğrencisi deprem şehidi Şeyma Zencir’in ablası ve Anadolu Ajansı foto muhabiri Ali Jadallah'ın eşi Filistinli Doaa A.I. Elasawi Sawsan katıldı. Şawsan, İsrail’in zulmüne karşı nasıl direndiğini ve Filistin’de yaşanan insanlık dramı gölgesinde annelik görevini nasıl gerçekleştirdiğini anlattı. İsrail Ordusu’nun insanlık dışı uygulamaları yüzünden çocuklarına tarihi geçmiş ilaçlar vermek, çürük ekmek yedirmek zorunda kaldığını dile getiren Sawsan, “Anne demek, çocuklara sahip çıkan, her zaman her durum içerisinde destek olan demektir. Çocuklarımıza eşlerimize manevi destek verdik, vermeye devam edeceğiz ve özgürlük mücadelemizi hep birlikte sürdüreceğiz” dedi.

 

BAKMADAN GEÇME!