Eski kaptan Başkana karşı

Güncelleme Tarihi:

Eski kaptan Başkana karşı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2017 14:44

Ankaragücü, daha önce olduğu gibi yeni bir sezona yine tartışmalarla giriyor. Sarı-lacivertli ekipte iki dönem forma giyen ve şu an Gençlerbirliği’nde yardımcı antrenör olarak görev yapan Aydın Toscalı’nın faizi ile birlikte 2 milyon TL’ye yaklaşan kulüpteki alacağı, ortamı gerdi.

Haberin Devamı

Ankaragücü’nde her dönem olduğu gibi, yeni sezon öncesinde yeni bir tartışma patlak verdi. Yarın TFF Birinci Ligde sezonun açılış maçında BŞB Erzurumspor ile oynayacak sarı-lacivertlilerde, Başkan Mehmet Yiğiner ile takımın eski kaptanlarından Aydın Toscalı arasında, Aydın’ın kulüpten alacağı para ile ilgili olarak, sosyal medyaya yansıyan tartışma yaşandı.
Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner, geçen günlerde yaptığı açıklamada, transfer yasağının kalkması için acilen 6 milyon TL gerektiğini söyleyip, Ankara Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere, Ankaralı iş adamlarından yardım istemişti. Başkan Yiğiner, yaptığı son açıklamada, iki ayrı dönem Ankaragücü’nde forma giyen Aydın Toscalı’nın yaklaşık 2 milyon TL alacağı olduğunu belirtip oyuncunun anlaşmaya yanaşmayıp, transfer yasağının kaldırılması işini zora soktuğunu iler isürdü.

Haberin Devamı

AYDIN’DAN HAKKIMI ARIYORUM YANITI GELDİ

Aydın Toscalı, bir süre önce Futbol Federasyonu’na başvurup, geçmişte forma giydiği Ankaragücü Kulübünde kalan alacaklarını tahsis etmek için, yasal işlemi başlatmıştı. Sezonu şampiyon tamamlayan takımın başında bulunan Teknik Direktör İsmet Taşdemir, kulüpten ayrıldığı dönemde Aydın ile ilgili konuyu gündeme getirip, “Taraftarlar Aydın’a kızmasın. Kendisi, 6 yıl boyunca gerekliği kolaylığı gösterdi ancak süre dolduğu için, yasal işlemi başlatmak zorunda kaldı. Emeklerinin karşılığını almak onun da hakkı” diye konuşmuştu.
İki taraf arasındaki anlaşmazlık, uzun süredir devam ederken, Başkan Mehmet Yiğiner ile Aydın Toscalı, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarla taraftarı bilgilendirmeye çalıştı. Ankaragücü’nün taraftar hesaplarından birinde, “Aydın Toscalı’nın 1 milyon 200 bin TL alacağından dolayı transfer yasağı kalkmadı’ şeklindeki paylaşımına cevap veren Başkan Yiğiner, “Yanlış anlaşılma olmasın. Aydın Toscalı’nın faizsiz alacağı 1 milyon 194 bin TL, faizli alacağı ise 1 milyon 830 bin TL” diye yazdı.

FAİZDEN İNDİRİM YAP ORTA YOLU BULALIM

Başkan Yiğiner’in bu açıklamasına sosyal medyadaki kişisel hesabından yanıt veren Ankaragücü’nün eski oyuncusu ve şimdi Gençlerbirliği’nde yardımcı antrenörlük yapan Aydın Toscalı, “İnsan kaptanının parasını 5 yıl geciktirir mi? İş adamısınız, ticaret yapıyorsunuz, hakkınız 5 yıl sonra ödense, 5 yıl önceki rakamdan mı alıyorsunuz? Sayın Başkanım, benim Ocak ayında TFF’ye vermeden önceki yaklaşımım, faiz almadan çözmek üzerineydi. Ama kulübün yaklaşımı, ‘Gitsin, hakkını arasın’ tarzındaydı. Ben de doğal olarak hakkımı aradım, kusura bakmayın” dedi. Mehmet Yiğiner’in konuya ilişkin cevabı ise gecikmedi. Yiğiner, “Aydın’cığım, orta yolu buluruz, paran kalmaz ödeyeceğiz. Kardeşim, faizden biraz indirim yap, alacağının bir kısmını ödeyelim. Kalanına çek verelim, sen muvafakat ver yeterli” diyerek sorunun çözülmesi gerektiğini vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!