Emniyet Müdürü Sula acısını tuvale yansıttı

Güncelleme Tarihi:

Emniyet Müdürü Sula acısını tuvale yansıttı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2011 00:00

Ankara Emniyet Müdürlüğü Evrak Arşiv Şube Müdürü Ahmet Sula, “mana” adını verdiği yöntemle Van depreminindeki acıları tuvale yansıttı.

Haberin Devamı

20 yıllık emniyet mensubu Ahmet Sula, 1998’de  şark hizmetini yaptığı Tunceli’de, Bob Ross’un TRT’de yayınlanan programından  etkilenerek resim yapmaya başladığını belirtti.

Daha önce de yazı sanatı kaligrafiyle ilgilendiğini kaydeden Sula,  resimlerinde kaligrafi de kullanarak zamanla kendine özgü “mana” adını verdiği  bir tarz geliştirdiğini söyledi.

Van depreminde yaşanan acıların herkes gibi kendisini de derinden  etkilediğini kaydeden Sula, şöyle konuştu:

Geliri Van’a gidecek

“İşimin yanı sıra hobimle depremzedelere nasıl katkı sağlarım diye  düşündüm ve bu resmi yapmaya karar verdim. Depremin acı yüzünü tuvale yansıtmaya  çalıştım. 3 gün süren çalışma sırasında deprem bölgesine giden bazı kişilerle de  görüştüm. Resmi yaparken bedenen olmasa bile ruhen hep Van’daydım. Resmimi, Van’a en çok ya da en anlamlı bağış yapan hayırsevere hediye  etmek istiyorum. Bu, hem beni mutlu eder hem de teşkilatım adına sevindirici  olur.” Sula, resim çalışmalarını atölyeye dönüştürdüğü evinin bir odasında  sürdürüyor. Kısa süre sonra sergi açmayı planladığını da belirten Sula, buradan elde  edeceği geliri de depremzedelere bağışlayacağını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!