Eksik yol kazalara davetiye çıkarıyor

Güncelleme Tarihi:

Eksik yol kazalara davetiye çıkarıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2024 09:43

ABB’nin Keçiören-Yükseltepe Mahallesi’nde açtığı caddeleri birbirine bağlayan yol, sık sık yaşanan kazalarla gündeme gelmeye başladı. Mahalle sakinleri, yolun eksikleriyle açıldığını belirterek, “Her gün araçlar kafa kafaya geliyor. Yaşanan kazalar da herkesi korkutuyor. Bir an önce önlem alınmasını istiyoruz” diyor.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) geçtiğimiz aylarda  Keçiören'in Yükseltepe Mahallesi 2102, 2081 ve 2088. caddeleri Ovacık 695. Cadde’ye bağlayan yolu hizmete açtı. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde yoğun kullanılan yolda sık sık kazalar meydana gelmeye başladı. Yolun eksik açıldığını savunan mahalle sakinleri, caddenin bu haliyle kazalara davetiye çıkardığına dikkat çekti. Kazaları da fotoğraflayan ve önlem talep eden vatandaşlar şunları söyledi:

Eksik yol kazalara davetiye çıkarıyor

695. Caddeden 2102. Caddeye dönerken şarampole devrilen araç

HER AN KAZA YAŞANMA İHTİMALİ

“Burası sabah gidiş akşam ise dönüş için vatandaşların çevreyoluna alternatif olarak yoğun bir şekilde kullandığı bir yol. Yolun bir bölümünün yapılıp bir bölümünün yapılmadan bırakılıp kullanıma açılması sürücüleri zorluyor. Her an kaza yaşanma ihtimali var. Bu yolu Keçiören Belediyesi’nin Kent Bilgi Sistemi’nden de kontrol ettik. Sisteme göre 2102. Cadde 20 metre, 2081 ve 2088. caddelerin 25 metre genişliğinde olması gerekirken iki şerit yapılıp gidiş geliş şeklinde kullanıma açıldı.

Haberin Devamı

Eksik yol kazalara davetiye çıkarıyor

BİR AN ÖNCE ÖNLEM İSTİYORUZ

Hiçbir aydınlatma direğinin olmadığı yolda çok sık kaza meydana geliyor. 695. Cadde ve 2102. Cadde’nin kesişme noktasında da kontrollü kavşağın olmaması virajı almaya çalışan araçların kafa kafaya gelmesine sebep oluyor. Ayrıca bazı sürücülerin oldukça virajlı olan ve kesinlikle sollama yasağı olan bu yolda kural ihlali yapmaları da büyük tehlikelere yol açıyor. Her gün araçlar kafa kafaya geliyor. Yaşanan kazalar da herkesi korkutuyor. Bir an önce önlem alınmasını istiyoruz. Yolun aydınlatmasıyla beraber tamamlanmasını bekliyoruz.”

Eksik yol kazalara davetiye çıkarıyor

Haberin Devamı

EGO otobüsü ve çok sayıda aracın karıştığı kaza

 PLANDAKİ GİBİ AÇILSIN TALEBİ

Eksik yol kazalara davetiye çıkarıyor

İmar planındaki gibi yolun açılması gerektiğine dikkat çeken mahalle sakinleri, “Araçları direkt olarak Forum AVM önünden 2088. Cadde’ye bağlayacak olan plandaki 25 metrelik yolun bir an önce eksiksiz olarak açılması bölgeyi rahatlatacak ve kazaları en aza indirecektir” diyor. Vatandaşlar mevcut yolun da yükünün de azalacağını belirtiyor.

Eksik yol kazalara davetiye çıkarıyor

Eksik yol kazalara davetiye çıkarıyor

Sollama yasağının olduğu yolda bazı sürücülerin kurallara uymaması diğer araçları tehlikeye atıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!