Eko Bülten

Güncelleme Tarihi:

Eko Bülten
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2007 00:00

TÜBİTAK’tan KOBİ’lere araştırma desteği

TÜBİTAK, "Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelere (KOBİ) Ar-Ge Başlangıç Destek Programı" ile KOBİ’lerin araştırma-teknoloji geliştirme ve yenilik projesi yapmalarını teşvik edecek. TÜBİTAK’tan yapılan yazılı açıklamaya göre, 16 Mart Cuma günü yürürlüğe giren program kapsamında, KOBİ’lerin ilk iki Ar-Ge projesi avantajlı bir şekilde desteklenecek. KOBİ’ler programa, yılın herhangi bir günü proje için başvuruda bulunabilecek. KOBİ’lere sağlanacak destek miktarı, projenin niteliğine göre belirlenecek ve proje giderlerinin yüzde 75’i TÜBİTAK tarafından karşılanacak. Proje bütçesi için üst sınır 400 bin YTL, destek süresi ise proje bazında en fazla 18 ay olacak. Ar-Ge niteliği onaylanan proje giderleri için KOBİ’ler, altı aylık dönemler halinde Ar-Ge yardımı başvurusunda bulunacaklar. Bunun sonucunda TÜBİTAK tarafından belirlenen dönemsel destekleme tutarı, karşılıksız olarak doğrudan firma hesabına ödenecek."

Günday’dan Maliye’ye vergi tepkisi

TÜRKİYE Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Derviş Günday, küçük esnafın aylık vergisinin Maliye Bakanlığı Gelir Politikaları Genel Müdürlüğünün verdiği bilgiler doğrultusunda 18 YTL değil, 285 YTL olduğunu bildirdi.

TESK Başkanı Derviş Günday, yaptığı yazılı açıklamada, basit usule tabi esnafın 2006 yılında ödediği gelir vergisinin 2005 yılına göre yüzde 40 artış gösterdiğini belirterek, "2006 enflasyon oranının yüzde 9,65 olduğu düşünülürse esnafımızın ödediği vergideki artış enflasyonu dörde katlamıştır" dedi.

Günday’dan Maliye’ye vergi tepkisi

TÜRKİYE Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Derviş Günday, küçük esnafın aylık vergisinin Maliye Bakanlığı Gelir Politikaları Genel Müdürlüğünün verdiği bilgiler doğrultusunda 18 YTL değil, 285 YTL olduğunu bildirdi. TESK Başkanı Derviş Günday, yaptığı yazılı açıklamada, basit usule tabi esnafın 2006 yılında ödediği gelir vergisinin 2005 yılına göre yüzde 40 artış gösterdiğini belirterek, "2006 enflasyon oranının yüzde 9,65 olduğu düşünülürse esnafımızın ödediği vergideki artış enflasyonu dörde katlamıştır" dedi.

Asfalt ihalesi Onur’un

SİNCAN Belediye Başkanlığı’nın toplam 70 bin ton sıcak karışım aşınma (plent altı) asfalt betonu alımı ihalesini 3 milyon 717 bin YTL bedelle, "Onur Taahhüt Taşımacılık ve Ticaret Limited Şirketi" kazandı.

Araç ihalesi

KARAYOLLARI 7.Bölge Müdürlüğü tarafından sathi kaplama yapımında kullanılmak üzere muhtelif cins, araç ve ekipman çalıştırılması işi ihale edilecek. İhale, Karayolları 7.Bölge Müdürlüğü’nde yapılacak.

İnşaat sektörü 2007 için temkinli

TÜRKİYE Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren, inşaat sektörünün 2007’de ne kadar büyüyeceği konusunda güvenilirliği yüksek bir tahminde bulunmanın mümkün olmadığını bildirdi. Eren, 2007’ye yönelik risklerin sayısının azımsanamayacak düzeyde olduğunu belirterek, mevcut verilerin, cari açığın en öncelikli gündem maddesi olacağını gösterdiğini söyledi. Karayolları Genel Müdürlüğü başta olmak üzere yatırımcı kamu kuruluşlarının müteahhitlere olan ve 2,5 milyar YTL’yi aşan borçlarının, 2006’dan 2007’ye aktarılan en önemli sorunlardan biri olduğuna dikkati çeken Eren, söz konusu kuruluşların 2007 bütçe ödenekleriyle yeni yatırım bir yana, müteahhitlere "veresiye" yaptırdıkları işlerin bedelini ödemelerinin dahi mümkün görünmediğini ifade etti.

Mesleki eğitim konferansı

BRITISH Council ve YÖK’ün ortaklaşa düzenlediği "Mesleki ve Teknik Eğitimde İşbirliği Konferansı" Bilkent Otel’de başladı. Konferansta konuşan YÖK Başkanvekili İsa Eşme, İngiltere’nin mesleki ve teknik eğitim alanında başarılı uygulamalar gerçekleştirdiğini ve birçok ülke tarafından model alındığını kaydetti. Türkiye’deki mesleki ve teknik eğitim sistemi konusunda katılımcılara bilgiler de veren Eşme, bu alandaki sorunların çözümü ve kalitenin yükseltilmesi konusunda çalışmalar yapıldığını anlattı.

DENETDE’den çıkış harcı kanununa tepki

DEVLET Denetim Elemanları Derneği (DENETDE), Yurt Dışına Çıkış Harcı Kanununda yer alan sosyal güvenlikle ilgili hükümlerin Anayasaya ve kamu yararına aykırı olduğu gerekçesiyle Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’e başvurdu. Yurt dışına çıkış harcını 70 YTL’den 15 YTL’ye düşüren ve halen Cumhurbaşkanının incelemesinde bulunan 5597 sayılı Kanuna ilişkin olarak Cumhurbaşkanı Sezer’e görüşlerini sunan DENETDE, sosyal güvenlikle ilgili hükümlerle, denetim gücünün azaltılarak yok edilmeye çalışıldığını ileri sürdü. Kanun ile fatura ve reçetelerin incelenmesi işlerinde Sosyal Güvenlik Kurumu dışından da tabip görevlendirilmesinin yolunun açıldığı kaydedilen başvuruda, ilgili Kanuna göre bu işlemin memurlar eliyle yürütülmesi gerektiği vurgulandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!