Diyetisyen Hasırcı: Herkesin doktoru kendisidir

Güncelleme Tarihi:

Diyetisyen Hasırcı: Herkesin doktoru kendisidir
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2016 14:42

Diyetisyen Hasırcı: Herkesin doktoru kendisidir

Haberin Devamı

Metin ÖZDEMİR/POLATLI(Ankara), (DHA)-DİYETİSYEN Serpil Hasırcı, sağlıklı beslenme konusunda herkesin kendi vücudunu daha iyi tanıdığını belirterek, “herkesin doktoru kendisidir. Bunu yaşayarak hisseder" dedi.
Polatlı Özel Can Hastanesi'nde görev yapan Diyetisyen Serpil Hasırcı, bölgenin sağlıklı beslenme ve zayıflama haritasını çıkardı. Buna göre bilinçsiz tüketim ve paketlenmiş ürünle sağlıksız bir beslenme olduğunu belirterek, “Birincisi vücudunuzun en iyi doktoru sizsiniz. Midenizi en iyi siz takip edersiniz. Düzenli su tüketiyor musunuz?, idrarınız normal mi, bunu en iyi kişi kendisi bilir. Dolayısıyla bütün bunları kontrollü olarak yaptığınız taktirde canınızın istediği her şeyi tüketebilirsiniz" dedi.
HAMUR İŞİNİ ÇOK SEVİYORUZ
Hamur işinin çok tüketildiğine dikkat çeken Serpil Hasırcı, kadınların özel günlerinde yedi sekiz çeşit hamur işi yapıldığını ve bunun bile az olarak görüldüğünü kaydetti. Hamur işinin aşırı tüketilmesi ile bel, basen, koltuk altı yağların arttığına dikkat çeken Hasırcı, “Vücudun 100 gram karbonhidrata ihtiyacı varken 120 gram alırsanız bu yağlanmayı arttırır ve her türlü hastalığı beraberinde getirirö diyerek dikkat çekti. Öte yandan Polatlı simidinin çok lezzetli olduğunu belirten Hasırcı, bunun bile aşırı tüketiminin zararlı olduğuna vurgu yaptı.
MEYVELERE DİKKAT!
Türkiye'de her bölgenin kendine has meyve çeşidi bulunduğunu, dolayısıyla meyvelerin kendi bölgesinde tüketilmesini savunan Diyetisyen Serpil Hasırcı, “Anadolu'da hurma yetişmiyor. Ya da tropikal meyveler burada yetişmiyor. Her meyve kendi bölgesindeki mineralleri içerir. İnsan da bölgelere farklılık arz eder. Kimi esmer, kimi sarışın. Örneğin ben hastalarıma muz ve kivi yazmıyorum. Çünkü buranın meyveleri değiller. Elma, armut gibi meyveler Anadolu için çok uygun" dedi.
KITLIK VARMIŞ GİBİ ALIŞVERİŞ YAPILIYOR
Marketlerde çok bilinçsiz ve sanki kıtlık varmış gibi alış veriş yapıldığına dikkat çeken Serpil Hasırcı, hem sağlıksız gıdaların bilinçsizce alındığını, hem de çokça tüketildiğini söyledi. Kredi kartlı alış verişlerde gereksiz ölçülerde alış veriş gözlemlediğini söyleyen Hasırcı, "Çok ciddi tüketim toplumuyuz, ürünleri sınırsızca alıyoruz. Market arabalarına baktığımda sanki ülkeye kıtlık gelmiş gibi hisse kapılıyorum. Özellikle medyanın bu konuda etkili olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!