Dip çamuru denetimi

Güncelleme Tarihi:

Dip çamuru denetimi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2017 14:25

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, bugün öğle saatlerinde Mogan Gölü’ndeki çalışmaları inceleyecek. 

Haberin Devamı

Hürriyet Ankara’nın edindiği bilgilere göre Bakan Özhaseki, Mogan’ın dip çamuru temizliği için göle kurulan istasyonlara giderek, çalışmalar hakkında bilgi alacak. 

3 MİLYON METREKÜP DİP ÇAMURU

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Mogan Gölü’nün temizliği ile ilgili çalışmaların ihale kısmında yer alıyor. Yıllardır kirliliğiyle gündeme gelen ve kirlilik yüzünden balık ölümlerinin de sık sık yaşandığı Mogan Gölü’nde temizlik çalışmaları ise mayıs ayında başlayacak. Gölün dip çamurunun temizliği yaklaşık bir sene sürecek. Gölden çıkarılacak olan yaklaşık 3 milyon metreküp dip çamuru da gölün Haymana Yolu tarafında kurutulduktan sonra zemine serilerek yeşillendirme çalışmasında kullanılacak.

PROTOKOL 2014’TE İMZALANDI

Mogan Gölü dip çamurunun temizliği, gölü besleyen derelerin ıslahı ve göl çevre düzenlemesi işlerinin yapılması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı öncülüğünde, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Gölbaşı Belediye Başkanlığı’nın katılımıyla 30 Eylül’de 2014’te Gölbaşı Belediye Başkanlığı’nda bir işbirliği protokolü imzalanmıştı.
Ayrıca 15 Temmuz 2016’da Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın da imzalarının bulunduğu ‘Mogan Gölü Dip Çamuru Temizlenmesi İşi İşbirliği Protokolü’ hayata geçirilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!