Deprem olursa ne yaparım bilmiyorum

Güncelleme Tarihi:

Deprem olursa ne yaparım bilmiyorum
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2011 00:00

Eğitim-Bir-Sen’in bin 200 öğretmenle yaptığı araştırma sonucuna göre, öğretmenlerin yüzde 46,6’sı deprem esnasında nelerin yapılacağına dair kendilerine ve öğrencilere bir eğitim, seminer veya kurs verilmediğini ifade ediyor.

Haberin Devamı

EĞİTİM-Bir-Sen’in öğretmen ve yöneticilerin gündeme ve gündelik hayata  ilişkin bakış açılarını tespit etmek amacıyla 1-15 Kasım tarihleri arasında,  İstanbul, İzmir, Ankara, Adana, Bursa, Kayseri, Samsun, Trabzon, Erzurum,  Malatya, Gaziantep ve Balıkesir’deki 200 okulda, bin 200 öğretmen ve yöneticiyle  yüz yüze görüşerek araştırma yaptı.
Buna göre, öğretmenlerin yüzde 40,4’ü bir deprem olması durumunda  okulunun depreme dayanıklı olmadığını, yüzde 36,4’ü dayanıklı olduğunu ve yüzde  23,2’si bazı bölümlerinin dayanıklı bazı bölümlerinin ise dayanıksız olduğunu  düşünüyor.
Araştırmaya katılan öğretmenlerin yüzde 46,6’sı deprem esnasında nelerin  yapılacağına dair kendilerine ve öğrencilere bir eğitim, seminer, veya kurs  verilmediğini, yüzde 53,4’ü ise verildiğini belirtti.
Depremle ilgili eğitim, seminer veya kursun orta düzeyde verildiğini  ifade eden öğretmenlerin oranı yüzde 44,7 olurken, çok az eğitim verildiğini  söyleyenlerin oranı yüzde 33’te kaldı. Yeterince eğitim aldığını dile  getirenlerin oranı ise yüzde 22,3.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!