Çayın kokusu tadı kaçırdı

Güncelleme Tarihi:

Çayın kokusu tadı kaçırdı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2024 17:34

Mamak’ın Çağlayan Mahallesi muhtarı Yusuf Reşber, mahallelerinden geçen Hatip Çayı’nın kötü koku, sivrisinek ve fareye neden olduğunu söyledi. Muhtar Reşber, “En öncelikli talebimiz, Hatip Çayı’nın ilaçlanması, temizlenmesi ve bir an evvel ıslah edilmesi” dedi.

Haberin Devamı

Hürriyet Ankara’nın her hafta ilçe ilçe, mahalle mahalle gezerek sözü muhtar ve vatandaşlara verdiği ‘Mahallenin Nabzı’ serisinde bu hafta Mamak’ın Çağlayan Mahallesi’ndeydik. Çağlayan Mahallesi muhtarı Yusuf Reşber, mahallelerindeki en öncelikli sorunun Hatip Çayı’ndan gelen kötü koku, sivrisinek ve fare problemi olduğunu söyleyerek, “Bu durumdan sadece mahallede oturanlar değil, aynı zamanda bölgedeki esnaflar da dertli” dedi. Muhtar Reşber, soruna ilişkin özetle şunları söyledi:

SAĞLIK AÇISINDAN RİSK

“Çağlayan Mahallesi, Mamak’ın merkez mahallelerinden. Şu an itibarıyla 7 bin 650 nüfus, 6 bin 15’de seçmen sayısına sahip. Mahallemizin en büyük sorunlarından biri 605 Sokak ve Şehit Zülfi Çelik Caddesi’nin ortasından geçen Hatip Çayı’nın oluşturduğu kötü koku... Üstelik yoldan geçen bazı duyarsız vatandaşlarımız da çöplerini, atıklarını çaya bırakıyor. Oluşan kirlilik hem kötü kokuya hem de sinek ve farelerin gelmesine neden oluyor. Bu durumdan sadece mahallede oturanlar değil, aynı zamanda bölgedeki esnaflar da dertli. Oluşan kötü koku ve görüntüden ötürü, dükkânlarına müşteri gelmediğini söylüyorlar. En öncelikli talebimiz, Hatip Çayı’nın ilaçlanması, temizlenmesi ve bir an evvel ıslah edilmesi. Aksi takdirde, oluşan bu kirlilik sağlık açısından da risk teşkil ediyor.”

Haberin Devamı

Çayın kokusu tadı kaçırdı

CAMI AÇAMAZ HALE GELDİK

Çaydan kötü bir koku geldiğini söyleyen Dursun Sarıca, “Her yağmurlu havada koku iyice artıyor, sivrisinek de cabası. Akşamları balkonu, camı açamaz hale geldik. Çayın üstü kapatılabilir ya da çay ıslah edilebilir” derken bir diğer mahalle sakini İdris İğde, “Mahallemizin en işlek yerlerinden biri çayın geçtiği yer fakat zaman zaman öyle kötü bir koku oluyor ki insan yürümek bile istemiyor. Çok eskiden Eskişehir’de bulunan Porsuk Çayı’nda da bir koku olurdu sonra ıslah edildi sanırım, şimdi gittiğimde hiçbir koku yok, burada da aynı çalışma yapılabilir” dedi.

Haberin Devamı

ÇAĞLAYAN’IN ÇÖZÜM BEKLEYEN DİĞER SORUNLARI

Muhtar Yusuf Reşber, mahallenin çözüm bekleyen diğer sorunlarını ise şöyle sıraladı:

Çayın kokusu tadı kaçırdı

Çayın kokusu tadı kaçırdı

Çayın kokusu tadı kaçırdı


* Mahallemizde dört parkımız bulunmakta, en büyük parkımız Kartaltepe Kent Park yani Gemili Park. Park hizmete ilk açıldığında oldukça güzeldi fakat zamanla bazı duyarsız vatandaşlarımızın uygunsuz ve kötü kullanımı sonucu bakımsız bir hale büründü. Mahalleli, parka akşam saatlerinde uygunsuz hareket ve davranışlarda bulunan, çevreye rahatsızlık veren kişilerin geldiğini söylüyor. Zaten parkın görüntüsü de bunu kanıtlar nitelikte. Çoğu bank yakılmış, tahrip edilmiş bir halde. Emniyet sürekli geziyor fakat bu parkımızın daimi bir güvenlik görevlisine ihtiyacı var. Öte yandan, park içerisinde bulunan çocuk oyun alanları da oldukça bakımsız. Yaklaşık üç yıl evvel çocukların oynadığı ahşap oyun alanı bakım için götürüldü fakat hâlâ yenisi gelmedi. İlçenin adeta nefes alanı olan bu park, acilen bakım ve onarım bekliyor.
* Mahallemizin en büyük ihtiyaç ve taleplerinden birisi Halk Ekmek Büfesi. Özellikle yaşlı ve engelli vatandaşlarımız ekmek almak için Tuzluçayır Mahallesi’ne yürüyor. Mahallemizde cadde de uygun ve boş bir yer olmadığı için büfe yapılamadı. Biz de muhtarlığın içerisinde bulunan parkın oraya büfe yapılmasını talep ettik. Fakat, talebimiz sonuçsuz kaldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi yer olmadığı için büfeyi yapamıyor, talep ettiğimiz alan da ilçe belediyesinin yetkisine giriyor. Biz yine de her ilçe belediyeye sesleniyoruz, lütfen bu çağrımıza kulak verin, bir çözüm yoluna gidilsin ve bu talebimiz karşılık bulsun.
* Altyapıya ilişkin sıkıntı yaşadığımız bazı cadde ve sokaklar bulunmakta. 285, 299, Muhtar Gani Pilavcı Caddesi’nde yağmur atık su hattı bulunmuyor buna yönelik talebimizi Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne iletmiştim. Herhangi bir yağışta cadde de su birikintileri oluşuyor, evleri su basıyor. Yola ızgara da yapıldı ama yeterli gelmiyor. Bu anlamda bu caddelerde altyapı sisteminin tekrardan gözden geçirilmesini talep ediyoruz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!