Bu sınavı başarıyla bitirmemiz mümkün

Güncelleme Tarihi:

Bu sınavı başarıyla bitirmemiz mümkün
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2020 01:48

Ankara Valisi Vasip Şahin, İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi doğrultusunda dün Sincan’da yapılan kapsamlı koronavirüs denetimine katıldı.

Haberin Devamı

Market, restoran, bakkal ve taksi durağını ziyaret eden Vali Şahin, vatandaşa ve esnafa sosyal mesafe ile maske konusunda uyarılarda bulundu. Vali Şahin özetle şu değerlendirmeleri yaptı:

ŞAHSİ TEDBİRLERLE ÖNLENEBİLİR

“Birincilik Ankara’ya yakışmıyor. Bizim bunu kısa zamanda tersine döndürmemiz lazım. Çünkü biz salgının ilk döneminde başarılı bir sınav vermiştik. Tekrar bu sınavı başarıyla bitirmemiz mümkün. Bunun kamusal tarafında biz elimizden gelen gayreti veriyoruz; ama görünen o ki bu salgın ancak şahsi tedbirlerle önlenebilecek bir şey. Tüm vatandaşlarımızı duyarlılığa davet ediyoruz.”

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GÜNDEMDE DEĞİL

Normalleşme sürecinde virüsün yayıldığının altını çizen Şahin, sokağa çıkma kısıtlamasına ilişkin ise, “Şu anda öyle bir şey gündemde değil. Sokağa çıkma kısıtlaması vatandaşlarımız açısından da idare açısından da oldukça zor bir konu. Biz bunu istemiyoruz. Sokağa çıkma kısıtlaması olmadan da bununla mücadele etmek ve bunu tersine çevirmek mümkün. Öncelikle mevcut aldığımız tedbirleri uygulamaya koyacağız. Ama gerekirse vatandaşlarımızın sağlığı ve salgının önlenmesi noktasında ileride ek tedbirler de alınacaktır” diye konuştu. 

7 BİN KİŞİYLE DENETİM

Haberin Devamı

Kent genelinde dün yapılan kontrollere polis, zabıta, İl Sağlık Müdürlüğü ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü personelinden oluşan 2 bin 7 ekip ve 7 bin kişi katıldı. Ekipler, maske ve sosyal mesafe kuralları başta olmak üzere alınan tedbirleri yerinde inceledi. İşletmelerin hijyen belgeleri kontrol edildi, şartlara uymayanlara cezai işlem uygulandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!