Bir seri katilin son 53 dakikası

Güncelleme Tarihi:

Bir seri katilin son 53 dakikası
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2020 14:31

Kulis Sanat, Amerikalı seri katil Ted Bundy’nin idam edilmeden önceki son 53 dakikasını anlatan ‘Ted Bundy’ adlı oyunu, 23 Eylül Çarşamba akşamı yeniden tiyatroseverlerle buluşturacak. Yönetmen Sinan Pekinton, oyuncular Serkan Melikoğlu(Ted Bundy) ve Esat Tanrıverdi(Gardiyan) ile dünyanın en acımasız seri katili Ted Bundy’nin bu son 53 dakikasının anlatıldığı oyunu konuştuk.

Haberin Devamı

Yazan: Kosta Kortidis
Yöneten: Sinan Pekinton
Oyuncular: Serkan Melikoğlu(Ted Bundy) ve Esat Tanrıverdi(Gardiyan)
Tarih: 23 Eylül Çarşamba
Yer: Çankaya Sahne
Saat: 20.30
Kulis Sanat-Çankaya Sahne iş birliği

Bir seri katilin son 53 dakikası


Serkan Melikoğlu(Ted Bundy): “Ted Bundy’nin son 53 dakikasında gardiyanla olan sohbetini görüyoruz. Neden cinayet işlediğini, hayatını anlatıyor. Gerçekte, mahkemede verdiği ifadesinde, öldürdüğü kadınları ilk kız arkadaşına benzettiğini söylüyor ancak oyunun kurgusunda ise küçükken yaşadığı hayatla alakalı olduğunu, annesine inanılmaz bir kin beslediğini görüyoruz. Ted, manipülasyonu çok iyi yapıyor, ölmekten korkmuyor. Bu hayatı onun tercih etmediğini, Tanrı’nın onu bu yola soktuğunu düşünüyor. Amerika’da idamı, kurbanın aileleri de gelip izler. Biz de 53 dakikayı insanlar da görüyormuş gibi düşünüyoruz. Bazı reaksiyonlardan seyirci çok irrite oluyor.

Bir seri katilin son 53 dakikası


PANDEMİYE KAPALI, SANATA AÇIĞIZ

Pandemi öncesi ocak ayında, Ted Bundy’nin mart ayı biletleri tükenmişti. Şimdi insanları tekrar tiyatroya çekmeyi amaçlıyoruz. Pandemi tedbirleri kapsamında 550 kişilik salon kapasitesini 160-170 kişiye düşürdük. Seyircilerimizi güvenli bir ortamda sanatla buluşturacağız. Sloganımız ‘Pandemiye kapalı, sanata açığız’.”

Bir seri katilin son 53 dakikası


SEYİRCİYİ ÇOK RAHATLATAN BİR KARAKTER

Haberin Devamı

Oyuna bu sezon ‘Gardiyan’ rolüyle dahil olan Esat Tanrıverdi, “Seyirciyi çok rahatlatan bir karakter. Seyircinin tutup tutup söyleyemediği şeyleri dile getiriyor” diyor.

ANLATTIKLARINI DUYUNCA ADAMDAN NEFRET EDİYORSUN

Oyunun yönetmeni Sinan Pekinton, yazar Kosta Kortidis’in oyunu kaleme alırken, Ted Bundy’nin son bir saatini kendi bakış açısıyla kurguladığını söylüyor. Pekinton, şu bilgileri veriyor:
“Katili de kazısan içinden insan çıkar. Zaman zaman insani duyguları bu öyküden biz de çıkarıyoruz ama anlattıklarını duyunca adamdan nefret ediyorsun. Sevgisizlik adamı buraya getirmiş.”

 

Haberin Devamı

ELEKTRİKLE İNFAZ EDİLDİ

Ted Bundy, 1974-1978 yılları arasında resmi makamların ispatlayabildiği 36 cinayet ve tecavüz suçu işledi. Fakat bunlar sadece kanıtlanmış olanlar.. 1978’de hapishaneden ikinci kaçışından sonra tekrar yakalanan ve 10 yıl boyunca masum olduğunu söyleyen katil Ted Bundy, 24 Ocak 1989’de Florida Eyalet Hapishanesi’nde elektrikle infaz edildi.

Bir seri katilin son 53 dakikası

‘Ted Bundy’, geçen yıl prömiyer yapmış ancak koronavirüs salgını nedeniyle oyuna bir süre ara verilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!