Bilkent Erzurum Lisesi bilim ve sanat köprüsü

Güncelleme Tarihi:

Bilkent Erzurum Lisesi bilim ve sanat köprüsü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2009 00:00

Dünyanın sayılı üniversiteleri arasına gösterilen Bilkent Üniversitesi’nin Erzurum’da açtığı lise kampüsünde okuyan öğrencilere sunulan dünyanın ünlü bilim ve sanat insanlarıyla ortak çalışma imkanı, Türkiye geneline yayılıyor.

Öğrencilerle bir araya gelerek ortak çalışmalar yapan dünyanın önde gelen bilim ve sanat insanlarıyla bir araya gelen İhsan Doğramacı Vakfı Bilkent Erzurum Laboratuar Lisesi öğrencilerinin bu çalışmaları TRT 2’de her Salı yayınlanan "Erzurum Köşesi" programı ile halka ulaşıyor.

Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Doğramacı, "Bu sanat ve bilim alanlarındaki etkinlikleri daha geniş kitlelerle paylaşmak için televizyon programları hazırladık. Erzurum Köşesi program serisi ile eğitim hamlemizin bazı yönlerini daha geniş kitlelere yaymaya çalışacağız" dedi. Doğramacı programdaki konserlerin alışagelen konserlerden farkını şöyle açıkladı:

Televizyondaki klasik müzik konserlerinde genel izleyiciye yönelik açıklamalar genellikle yapılmaz. Erzurum Köşesi’nde yer yer piyanoda seslendirilmek suretiyle, icra edilen eserin müzikal özellikleri ile ilgili açıklamalar yapılıyor. Sorular herkesin anlayacağı tipte. Yani terminoloji genel izleyiciye uygun bir seviyede tutulmuş. Açıklamaları ise sanatın zirvesindeki isimlerden alıyoruz. Program izleyicilere e-posta adresi verip soru cevap olanağı tanıyor: İzleyiciye aktif dinleyici olma fırsatı sunarak konunun daha da derinlemesine tartışılmasına imkán veriyor."

30 hafta sürmesi planlanan Erzurum Köşesi programı salı akşamları saat 23.30’da TRT-2’de yayınlanıyor. Programın ilk konuğı dünyaca ünlü piyanist İdil Biret oldu.

Erzurum Köşesi’nin önümüzdeki programların bilim insanı konukları arasında, "Prof. Dr. Abdullah Atalar, Prof. Dr. Polat Gülkan, Prof. Dr. Ali Karaosmanoğlu, Prof. Dr. Levent Onural, Prof. Dr. Ekmel Özbay, Prof. Norman Stone, Prof. Dr. Ergün Toğrol bulunuyor. Sanatçılar arasında da Vladimir Ashkenazy, Prof. Gürer Aykal, İdil Biret, Prof. Dr. Walter Frisch, Misha Maisky, Işın Metin, Gülsin Onay, Sir John Pendry, Emil Tabakov, Klaus Weise bulunuyor. Tüm programlar aynı zamanda http://podcast.bilkent.edu.tr/ internet adresi adresinden izlenebilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!