Beyaz perdede bu hafta

Güncelleme Tarihi:

Beyaz perdede bu hafta
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2023 18:29

Bu hafta 5’i yerli olmak üzere 9 film vizyona giriyor. Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın hayatını, yaşadığı mücadeleyi anlatan ‘Zübeyde, Analar ve Oğullar’ haftanın öne çıkan yerli yapımı. Çocuklarını okula götürürken arabasının altına bomba yerleştirilen ve hayatı bir anda kâbusa dönen Matt Turner’ın yaşadıklarını anlatan ‘Durdurulamaz’ ise haftanın dikkat çeken yabancı yapımlarından.

Haberin Devamı

ZÜBEYDE, ANALAR VE OĞULLAR

Beyaz perdede bu hafta

‘Zübeyde, Analar ve Oğullar’, Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını beyaz perdeye taşıyor. Film, Zübeyde Hanım’ın, savaşlar, salgın hastalıklar, göçler ve yokluk içinde 6 çocuğundan 4’ünü ve eşini kaybederken Atatürk’ü nasıl yetiştirdiğini anlatıyor. Cenk Yaz’ın yönetmen koltuğunda oturduğu filmde Alican Yücesoy, Aslıhan Güner, Emre Kınay gibi isimler rol alıyor.
2023, TÜRKİYE, 116’, Biyografik-Tarihi

SUR’DA DEVRAN

Beyaz perdede bu hafta

‘Sur’da Devran’, 90’lı yılların sonunda Diyarbakır Sur’da yaşayan üç arkadaş olan Titi, Dodo ve Şaşo’nun beyaz bir güvercinin peşine düşmesi ve sonrasında gelişen olayları anlatıyor. Yarışmaya katılmak için güvercinleri serbest bırakan üç arkadaş, hava muhalefeti nedeniyle güvercinlerin geri gelmemesi üzerine kara kara düşünür. Üç arkadaşın yanına gelen beyaz bir güvercin, Titi’nin hayatında yeni bir sayfa açar. Haşim Aydemir’in yönettiği filmde Mustafa Yalçın, Nazmi Kırık, Yüksel Ünal oyuncu kadrosunda bulunuyor.
2023, TÜRKİYE, 111’, Komedi

GÜVEN BANA

Haberin Devamı

Beyaz perdede bu hafta

‘Güven Bana’, tefeciye olan borçlarını ödemek için buldukları paranın sahte olması üzerine büyük bir maceraya atılan Özcan ve Sercan’ın hikâyesini anlatıyor. Selçuk Aydemir’in senaryosunu yazdığı ve yönettiği filmde Cihangir Ceyhan, Okan Çabalar, Erdal Özyağcılar, Ufuk Bayraktar, Pelin Karahan gibi isimler rol alıyor.
2023, TÜRKİYE, 112’, Aksiyon-Komedi

DURDURULAMAZ / RETRIBUTION

Beyaz perdede bu hafta

‘Durdurulamaz’, Berlin’de yaşayan Amerikalı iş insanı olan Matt Turner’ın çocuklarını okula götürürken yaşadığı korku dolu anları anlatıyor. Turner, çocuklarını okula bırakırken bir telefon alır. Telefondaki ses arabanın altına bomba yerleştirildiğini ve Turner’in dediklerini yapmazsa patlayacağını söyler. Çocukları ile birlikte arabada mahsur kalan Matt, bu kâbus dolu durumdan kurtulmanın yollarını arar. Nimród Antal’ın yönettiği filmin oyuncu kadrosunda Liam Neeson, Noma Dumezweni, Lilly Aspell gibi isimler bulunuyor.
2023, ABD, 91’, Gerilim-Aksiyon

Haberin Devamı

KERİZ PARASI / DUMB MONEY

Beyaz perdede bu hafta

‘Keriz Parası’, aldığı hisse senetleri ile ilgili paylaşımları sosyal medyada patlama yapan Keith Gill’in yaşadıklarını anlatıyor. Hisse senedi tüyosuyla birçok kişinin hayatını etkileyen Keith’in hayatı, milyarderlerin karşılık vermesiyle alt üst olur. Craig Gillespie’nin yönettiği filmde Seth Rogen, Sebastian Stan, Paul Dano rol alıyor.
2023, ABD, 104’, Komedi-Dram-Biyografi

TEHLİKELİ SULAR / DANGEROUS WATERS

Beyaz perdede bu hafta


‘Tehlikeli Sular’, annesi ve annesinin erkek arkadaşıyla tekne turuna çıkan genç bir kızın yaşadıklarını anlatıyor. Genç kızın, annesinin arkadaşının karanlık geçmişini ortaya çıkarmasıyla tatilde her şey kontrolden çıkar. John Barr’ın yönettiği filmde Ray Liotta, Saffron Burrows, Eric Dane başrollerde.
2023, ABD, 101’, Gerilim

Haberin Devamı

NETFLIX HAFTANIN YENİLERİ

Fair Play, Film, 13 Ekim
Konferans, Film, 13 Ekim
Bodies, Mini Dizi, 19 Ekim
Captain Laserhawk: A Blood Dragon Remix (1. sezon), Dizi,19 Ekim
Neon (1. sezon), Dizi, 19 Ekim

BAKMADAN GEÇME!