Beyaz perdede bu hafta

Güncelleme Tarihi:

Beyaz perdede bu hafta
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2023 17:57

Bu hafta 5 yerli olmak üzere toplam 9 film vizyona giriyor. Nuri Bilge Ceylan imzası taşıyan 76. Cannes Film Festivali’nde Merve Dizdar’a ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülünü kazandıran, Türkiye’nin Oscar’da da ‘En İyi Uluslararası Film’ adayı olan ‘Kuru Otlar Üstünde’ haftanın en dikkat çeken yapımı olarak öne çıkıyor.

Haberin Devamı

KURU OTLAR ÜSTÜNDE

Beyaz perdede bu hafta

76.Cannes Film Festivali’nde Merve Dizdar’a ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülünü kazandıran, Türkiye’nin Oscar’da da ‘En İyi Uluslararası Film’ adayı olan ‘Kuru Otlar Üstünde’ haftanın en dikkat çeken yapımı. Nuri Bilge Ceylan imzası taşıyan filmde ücra bir kasabada yaptığı zorunlu görevini tamamlayıp tayin olmayı bekleyen bir öğretmenin hikâyesi anlatılıyor. Doğu Anadolu’da görev yapan Samet, zorunlu hizmetini tamamlayıp İstanbul’a tayin olmayı beklemektedir. Ancak hayatı asılsız bir taciz iddiasıyla altüst olur. Kendini büyük bir sıkıntının içinde bulan Samet, meslektaşı Nuray’la tanışmasıyla farklı bir yola girer. Nuri Bilge Ceylan ve Ebru Ceylan’ın senaryosunu yazdığı, Nuri Bilge Ceylan’ın aynı zamanda yönetmen koltuğunda oturduğu filmde Deniz Celiloğlu, Merve Dizdar, Musab Ekici başrolde yer alıyor.

Haberin Devamı

2023, TÜRKİYE, 197’, Dram

 

HER ŞEYE RAĞMEN

Beyaz perdede bu hafta

Haftanın yerli yapımlarından ‘Her Şeye Rağmen’, sevgisiz ve şiddet dolu bir ortamda büyüyen genç bir adamın dünya çapında ünlenen bir network ustası olma yolculuğunu anlatıyor. Kariyer basamaklarını hızla tırmanan adam, çocukluk yaralarıyla yüzleşmek zorunda kalır. Erdal Murat Aktaş’ın yönettiği filmde Robert Maaser, Aslıhan Malbora, Erkan Petekkaya gibi isimler rol alıyor.

2023, TÜRKİYE, 116’, Dram

 

YARATICI / THE CREATOR

Beyaz perdede bu hafta

‘Yaratıcı’, insanlar ve yapay zekâ güçleri arasındaki savaşı anlatıyor. Eski bir özel kuvvetler ajanı olan Joshua, gelişmiş yapay zekâ ve onun mimarını bulup öldürmek için seçkin ajanlardan oluşan ekibiyle karanlık bir dünyaya doğru yolculuğa çıkar. Gareth Edwards’ın yönetmen koltuğunda oturduğu filmde John David Washington, Gemma Chan, Ken Watanabe rol alıyor.

Haberin Devamı

2023, ABD, 133’, Bilim-Kurgu, Dram, Romantik

 

KALP ESTETİĞİ

Beyaz perdede bu hafta

Yerli yapımlardan ‘Kalp Estetiği’, yetenekli ancak fiziksel görüntüsü nedeniyle başrol olamayan Timuçin’le estetik cerrah Elvan arasında zamanla gelişen aşkı anlatıyor. Elvan’ın yakışıklı sevgilisi Burak’ın ikilinin ilişkisinden şüphelenmesiyle işler karışık bir hal alıyor. Haydar Işık’ın yönettiği filmin başrollerinde Evliya Aykan, Ersin Korkut, Müge Boz bulunuyor.

2023, TÜRKİYE, 99’, Komedi-Romantik

 

PAW PATROL: SÜPER FİLM / PAW PATROL: THE MIGHTY MOVIE

Beyaz perdede bu hafta

Animasyon türündeki ‘Paw Patrol: Süper Film’, süper güçlere sahip olan Paw Patrol üyelerinin maceralarını anlatıyor. Cal Brunker’in yönettiği filmde Finn Lee-Epp, Ron Pardo, Mckenna Grace rol alıyor.

Haberin Devamı

2023, ABD, 92’, Macera-Komedi-Animasyon

 

EMEKLİLİK PLANI / THE RETIREMENT PLAN

Beyaz perdede bu hafta

‘EMEKLİLİK Planı’, küçük kızı Sarah’la birlikte bir suça bulaşan Ashley’in, tek çare olarak Cayman adalarında emeklilik hayatını yaşayan babası Matt’ten yardım istemesi ve gelişen olayları anlatıyor. Ashley, Sarah ve Matt giderek daha tehlikeli bir ağa karışırken, Ashley babasının hakkında hiçbir şey bilmediği gizli bir geçmişi olduğunu öğrenir. Tim Brown’ın yazıp yönettiği filmde Nicolas Cage, Ashley Greene Khoury, Ron Perlman gibi isimler rol alıyor.

2023, KANADA, 103’, Komedi-Suç-Aksiyon

 

GODLESS ŞEYTAN TOHUMU / GODLESS: THE EASTFIELD EXORCISM

Haberin Devamı

Beyaz perdede bu hafta

‘GODLESS: Şeytan Tohumu’, gördüğü korkunç halüsinasyonlardan kurtulmaya çalışan Lara’nın hikâyesini anlatıyor. Psikoloğa giden Lara, ruhunun şeytanlar tarafından ele geçirildiğini hesaba katmamaktadır. Nick Kozakis’in yönetmen koltuğunda oturduğu filmde Georgia Eyers, Dan Ewing, Tim Pocock rol alıyor.

2023, AVUSTRALYA, 91’, Suç-Korku

 

NETFLIX HAFTANIN YENİLERİ

Nowhere, Film, 29 Eylül

Zirve Tutkusu, Film, 4 Ekim

Everything Now (1. Sezon), Dizi, 5 Ekim

Lupin (3. Sezon), Dizi, 5 Ekim

BAKMADAN GEÇME!