Başka ölüm gelmeden üst geçit gelsin

Güncelleme Tarihi:

Başka ölüm gelmeden üst geçit gelsin
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2023 14:32

Hürriyet Ankara’da, söz muhtarlarda... ‘Mahallenin Nabzı’ yazı dizimizde muhtarlar, mahalleleriyle ilgili ‘öneri talep ve şikâyetleri’ aktarıyor. Bu hafta, Yenimahalle’nin Kent Koop Mahallesi’ndeydik.

Haberin Devamı

Yenimahalle’nin Kent Koop Mahallesi muhtarı Şükran Ayaz, nüfusu 25 bini bulan mahallelerinin artık kazalarla anılır hale geldiğini söyleyerek, Batıkent Bulvarı için önlem alınması talebini yineledi. Araçların oldukça hızlı seyrettiğini dile getiren muhtar Ayaz, “Batıkent Bulvarı’na acilen bir üst geçit yapılması ve Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) konması gerekiyor. Başka insanların yaşamını yitirmesini istemiyoruz” çağrısında bulundu. Muhtar Ayaz, mahallenin trafik sorununu şöyle anlattı:

Başka ölüm gelmeden üst geçit gelsin

ÖNLEM ÇAĞRIMIZI YİNELİYORUZ

“Kent Koop Mahallesi, gün geçtikçe gelişen bir mahalle. Şu anda 25 bine yakın nüfusu var. Giderek artan nüfus beraberinde trafik yoğunluğunu da getirdi. Mahallemiz ne yazık ki artık kazalarla anılır oldu. Örneğin, Batıkent Bulvarı’nda çok sık kaza meydana gelmekte. Araçlar oldukça hızlı seyrediyor. Bir ay önce gencecik bir evladımızı Hürcan Bulur’u bulvarda meydana gelen kaza sebebiyle kaybetmiştik, Hürriyet Ankara aracılığıyla da kaza sonrası bulvarda gerekli önlemlerin alınmasına ilişkin çağrıda bulunmuştuk. Bu talebimizi tekrardan yineliyoruz. Batıkent Bulvarı’na acilen bir üst geçit yapılması ve Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) konması gerekiyor. Başka insanların yaşamını yitirmesini istemiyoruz. Öte yandan Cengiz Aytmatov Caddesi’nde de çok sık kazalar yaşanmakta. Trafik o kadar kilit oluyor ki vatandaşlar arasında tartışma ve kavgalar yaşanabiliyor. Örneğin, trafikte ‘yol verme’ nedeniyle çıkan tartışma sonrası kazara kendisine engel olmak için araya giren eşini vuran sürücünün olayı da bizim mahallemiz sınırlarında, bu yolda gerçekleşti. Caddedeki yola bir MOBESE konabilir, hız kesici veya üst geçit yapılabilir. Ergazi Mahallesi’nin de kullandığı bir yol ve hemen karşısında büyük bir site bulunmakta. 5 binin üzerinde insan yaşıyor bu yüzden bir an evvel bu caddede de gerekli önlemlerin alınması gerekiyor.”

Haberin Devamı

6 EYLÜL 2023

Haberin Devamı

Başka ölüm gelmeden üst geçit gelsin

Hürcan Bulur, Batıkent Bulvarı’nda yolun karşısına geçerken, süratli seyrettiği iddia edilen bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybetmişti. Hürriyet Ankara, Batıkent Bulvarı’nda meydana gelen kazalara ‘Başka Hürcanlar ölmesin’ manşetiyle dikkat çekerek önlem ve tedbir çağrısında bulunmuştu.

KENT KOOP’UN DİĞER SORUNLARI

Kent Koop Mahallesi muhtarı Şükran Ayaz, mahallenin diğer öncelikli sorunlarını ise şöyle özetledi:

Başka ölüm gelmeden üst geçit gelsin

Başka ölüm gelmeden üst geçit gelsin

* Mahallemizde 1868. ve 1865. Cadde’de inanılmaz bir otopark sıkıntısı yaşanıyor. Araçlardan yürüyemez hale geldik, yayaların yürüyecek yeri yok. Üstelik 1868. Cadde de iki-üç okul ve büyük bir hastane bulunuyor. Veliler, otopark sıkıntısı yüzünden çocuklarını okula getirip götürmekte zorlanıyor. Hastaneye gelen ve acil durumu olan hastalar var. 1865. Cadde de durum aynı metro çıkışı fakat araçlardan geçilmiyor. Mahallemizin uygun olan bir alanına otopark yapılabilir.

Haberin Devamı

Başka ölüm gelmeden üst geçit gelsin

* Mahallemizde altyapıya ilişkin sıkıntılar yaşanıyor. Aslında bu yeni bir sorun değil, önceden var olan bir sorun. 2004 yılından bu yana süregeliyor. Bu anlamda geçmiş dönemde mahallemizin biraz ihmal edildiğini düşünüyorum. Yıllardır her yağmur yağdığında sular altında kalan evler oluyor, yolların bir kısmı suyla doluyor. Yakın zamanda altyapı sıkıntısının çözüme kavuşacağını düşünüyorum. Genel itibarıyla hem ilçe hem de büyükşehirin çalışmalarından memnum, Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) Başkanı Sayın Mansur Yavaş’ın konuya hassasiyetle yaklaşıp ilgileneceğine dair inancım sonsuz.

* Mahallemiz oldukça hayvansever fakat köpek popülasyonunda bir artış yaşanıyor. Gece geç saatlerde ve sabahın ilk ışıklarında sürü halinde gezen can dostlarımızdan ötürü tedirgin olan mahalle sakinlerimiz oluyor. Bu konuda sadece belediyelerin çalışma yürütmesi yetersiz kalabilir. Devlet desteğinin de artması gerek. Hayvanlara yaşamlarını sürdürebilecek güzel, temiz alanların yapılması lazım. Öte yandan parkların içerisine kuşlar, kedi ve köpekler için sulak ve mama yeri yapılmasını talep ediyorum.”

Haberin Devamı

Başka ölüm gelmeden üst geçit gelsin


Muhtar Ayaz, Batıkent Bulvarı’nda bulunan ‘20419’ numaralı durağın üstünün kapatılmasını talep ederek, “Kış ayları yaklaşıyor, durak sitelerin fazla olduğu bir lokasyonda bir an evvel kapalı bir durak haline getirilmeli” çağrısında bulundu.

BAKMADAN GEÇME!