Barınak değil yaşam alanı

Güncelleme Tarihi:

Barınak değil yaşam alanı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2018 13:36

DOĞÇEV gönüllüleri Başkent sokaklarında yaşayan sahipsiz can dostlar için özel bir yaşam alanı kurdu. Alanda bu yıl 205 sokak hayvanına bakılacak.

Haberin Devamı

Doğa ve Çevreyi Koruma, Yaşatma Derneği (DOĞÇEV) üyeleri, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın kendilerine tahsis ettiği ormanlık alanı, Başkent’in sahipsiz hayvanları için özel bir yaşam alanına çevirdi. Mamak Yeşilkent Mahallesi İmrahor Caddesi’ndeki ‘DOĞÇEV Doğal Yaşam Alanı’, gönüllüler tarafından ağaçlandırılarak 55 köpek ve 150 kedinin yuvası oldu. Sokaktan toplanan canlıların kısırlaştırma, rutin aşı ve sağlık kontrollerini de yaptıklarını belirten DOĞÇEV Başkanı Behiye Fatma Eryılmaz, “Bu imkânları sunamayan belediyelere örnek olsun. Sahipsiz hayvanların kafeslenmiş barınaklara değil, doğal yaşam alanlarına ihtiyacı var” dedi. Eryılmaz şunları söyledi:

DOĞAL HABİTAT KORUNMALI

Biz doğal habitatı koruyarak bütün canlıların yaşayabileceği doğa harikası bir alan oluşturduk. Bu alandaki kedi ve köpeklerin yanı sıra diğer canlarımızı da besleyerek kış mevsiminde donma tehlikesi içinde olanları korumaya aldık.
Ankara’da belediyelerin barınak adını verdiği yerlerin çoğu yaşam alanı formlarına uymuyor. Rastgele normal işçi çalıştırılıyor. Hayvanları seven, davranışlarını bilen veteriner ekipleri görevlendirilmelidir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!