Ata mirasına sahip çıktılar

Güncelleme Tarihi:

Ata mirasına sahip çıktılar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2022 15:51

Ankara'da tarihi 19. yüzyıla kadar uzanan hünnap yetiştiriciliği her geçen gün artıyor. Ata mirası meyveyi modern tarımla buluşturan Güdül’deki üreticiler, rekoltede önemli bir artış sağlayarak yeni bir gelir kapısı oluşturdu.

Haberin Devamı

Yeşilöz Mahallesi'nde hünnap yetiştiriciliğinin gittikçe yaygınlaştığını söyleyen Cevdet Cantürk, “Bu meyve köyümüzde ‘minnap’ diye ifade edilir. Hünnap meyvesinin orijinali. Bunların 150 yıllık olduğunu kanıtlamış durumdayız. Bunlar bize dedelerimizden miras. 19. asırda bu ağaçlar buradaydı. Benim kuşaklar öncesindeki dedelerim benim şimdi yaptığım gibi bu hünnabı yiyorlardı. O nedenle dünyanın en lezzetli meyvesi bizim için. Bunu yemeye doyamıyor insan” dedi. 76 yaşındaki Ferhat Çolak ise hünnap meyvesinin kolay pazar bulunan bir meyve olduğunu belirterek, “Bir zorluğu dikenli ağaç olması. Bunun dikensizi de varmış ama pahalıymış fidanları. Su dışında başka bir ihtiyacı yok. İlaçlama yapıyoruz kurtlanma olmasın diye. Meyveyi insan yedikçe yemek istiyor” diye konuştu. 

Haberin Devamı

Ata mirasına sahip çıktılar

BAKMADAN GEÇME!