Ankara Kalesi için üst kurul önerisi

Güncelleme Tarihi:

Ankara Kalesi için üst kurul önerisi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2023 15:40

Ankara Kalesi’nin sorunlarıyla ilgili yetki karmaşası yaşandığına dikkat çeken ABB Meclisi MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan, “Kale için bir üst yapı (kurul) oluşturulsun” önerisinde bulundu. Ilıkan, öncülüğünü ABB’nin yaptığı içinde TOBB, ATO, ASO, esnaf odaları, valiliğin de olduğu bir çözüm mekanizması oluşturulması gerektiğini vurguladı.

Haberin Devamı

Ankara Kalesi için üst kurul önerisi
Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Meclisi, nisan ayı üçüncü oturumunda MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan’ın önergesi üzerine hazırlanan Ankara Kalesi’nin sorunlarının giderilmesine ilişkin Turizm Komisyonu Raporu’nu da görüştü. Oy birliğiyle kabul edilen raporda, ‘Ankara Kalesi’nde görev yapan güvenlik görevlilerinin sayılarının arttırılması, kale ve çevresinde alternatif otopark alanlarının oluşturulması, bölgede seyyar satıcılarla ilgili zabıta denetimlerinin arttırılması, kale ve çevresinde artan sokak hayvanları sayısının dikkatle gözlenmesi, gerek bu hayvanların düzenli bir beslenme alanında beslenmelerinin sağlanması, gerekse kısırlaştırmalarının takip edilmesi gerekse insanların güvenliklerini tehdit eden bir durumun oluşmaması açısından önlemler alınması, Ankara Kalesi ve çevresindeki aydınlatmaların arttırılması’ istendi. Konuyla ilgili söz alan ABB Meclisi MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan kale için üst bir kuruluş kurulmasını da önerdi. Ilıkan şöyle konuştu:

Haberin Devamı

2023 YILINDAYIZ KALE’DE TELEFON ÇEKMİYOR

Ankara Kalesi için üst kurul önerisi

“Ankara Kalesi başkent Ankara’nın medeniyet sembollerinden bir tanesidir. İç Anadolu’da medeniyet beşiğinin olduğu şehir merkezlerinden bir tanesi. Her ne kadar arzu ettiğimiz kıymeti, değeri görmese bile ne olursa olsun bütün eksikliklerine, bütün imkânsızlıklarına rağmen hâlâ Ankara turizminin de beşiği. Yerli ve yabancı turist buraya gelip gidiyor. Ankara Kalesi’nde öyle problemler var ki 2023 yılındayız Ankara Kalesi’nde telefon çekmiyor. Ankara Kalesi’nde internet, GSM operatörleri çalışmıyor. Ankara Kalesi’nde sahipsiz sokak hayvanlarının istilası başlamış durumda. Ankara Kalesi’nde güvenlik problemi had safhada. Ankara Kalesi’nde aydınlatma problemi had safhada. Biz Büyükşehir Meclisi’nin gündemine konuyu taşıyarak aslında belediyenin burada bir öncülük, önderlik yapmasını arzu ediyoruz.

Haberin Devamı

BİR YANDAN BOYUYORUZ BİR YANDAN ÇÜRÜTÜYORUZ

Orada bir yetki karmaşası var. Kale’de Kültür Bakanlığı var, Kültür ve Tabiat Varlıkları’nı Koruma Kurulu var, Büyükşehir Belediyesi var, Altındağ Belediyesi var. Şimdi bu yetki karmaşasında da herkesin birbirine yetki ve sorumluluk havale ettiği bir durum ortaya çıkıyor. Bu hem orada yaşayan vatandaşların hem de bu şehirde turizmle ilgilenen herkesin ana şikâyeti. Kale için bir üst yapı (kurul) oluşturulsun. Çünkü Ankara Kalesi sadece bir kurumun olamaz. İçinde TOBB’un, ATO’nun, ASO’nun, esnaf odalarının özellikle valiliğin olduğu ama öncülüğünü Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın yaptığı, buraya özel bütçelerin ayrıldığı, herkesin yetki karmaşasının ortadan kaldırıldığı bir çözüm sunmak gerekir. Yoksa orası kendi halinde kendi kaderine terk edildiği sürece böyle bir yandan boyuyoruz badana yapıyoruz ama bir yandan da başka taraflarını çürütüyoruz. Bu konuda da Büyükşehir Belediyesi’nin adım atmasını bekliyoruz.”

Haberin Devamı

KEÇİÖREN METROSU İÇİN RİNGLER ARTTIRILSIN

Ankara Kalesi için üst kurul önerisi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından önceki gün açılışı yapılan Keçiören metrosunu Kızılay’a direkt bağlayan AKM-Gar-Kızılay hattı da Meclis’in gündemindeydi. Oturumu yöneten Meclis Birinci Başkanvekili Fatih Ünal EGO Genel Müdürlüğü’nün metro ring hatlarını arttırması gerektiğine dikkat çekti. Ünal, “Otobüs ring hatlarının yoğunlaşması gerekir ki Keçiören’den ciddi olarak yolcu sirkülasyonu olabilsin. Bununla ilgili EGO Genel Müdürlüğü’müze ben bilgi verdim ama buradan da tekrar söylüyorum. Tüm hat boyunca ring otobüslerinin yoğun şekilde işleyip Keçiörenli kardeşlerimizi metroya rahatça taşıyabilmesi ve bu hattın çok ciddi kullanılır hale gelebilmesi gerekir” dedi.

BAKMADAN GEÇME!