Ankara-Bakü turizm kardeşliği

Güncelleme Tarihi:

Ankara-Bakü turizm kardeşliği
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2022 08:56

Ankara merkezli Anadolu Yayıncılar Derneği(AYD) Başkanı ve Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) AK Parti Meclis Üyesi Sinan Burhan, Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinde ‘turizm’ konusunu gündeme getirerek, ‘Ankara-Bakü turizm kardeşliği’ için ilk adımı attıklarını söyledi.

Haberin Devamı

AYD, ‘Anadolu’dan Karabağ’a: Türkiye-Azerbaycan Medya Forumu’ için geçen hafta yaklaşık 35 ulusal ve yerel gazeteci ile birlikte Azerbaycan’ın başkenti Bakü’deydi. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın verdiği destekle cuma günü gerçekleşen forumun ardından gazetecilerden oluşan heyet, önce Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı’yı, bir gün sonra da Azerbaycan’ın kültür başkenti Şuşa’yı ziyaret etti.
Dört gün süren seyahat sürecinde, medya forumu ve ziyaretlerin yanı sıra Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinde özellikle de ‘iki ülke başkentleri üzerinden turizm konusunda atılabilecek adımların’ da gündemlerinde olduğunu belirten AYD Başkanı ve ABB’nin AK Parti Meclis Üyesi Sinan Burhan, Hürriyet Ankara’ya değerlendirmelerde bulundu. Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de, ‘Ankara’nın gönüllü bir turizm elçisi’ olarak da bazı önemli girişimlerde bulunduklarını anlatan Burhan, şöyle devam etti.

Ankara-Bakü turizm kardeşliği


AZERBAYCAN’DAKİ GAZETECİLERE ANKARA’YI TANITMAK İÇİN ÇALIŞTIK

“Azerbaycan ziyaretimizin iki önemli amacı vardı. Bunlardan bir tanesi, Şuşa zaferini yerinde görmek ve iki ülke gazetecileri arasındaki diyalogları arttırmak. İkinci amacımız ise Ankara’nın turizm açısından tanıtılması. Maalesef Ankara, turizmde hak ettiği payı yıllardır alamıyor. ‘Ankara’ya çok az turist geliyor’, ‘Ankara’ya neden turist gelmiyor’ şeklindeki söylemlerin önüne geçebilmek için bu ziyaretimiz süresince önemli çalışmalar yaptık, yapmaya da devam edeceğiz.

Ankara-Bakü turizm kardeşliği


‘Ankara’ denildiğinde akıllara sadece Ankara Kalesi değil, aynı zamanda Beypazarı, Çamlıdere, Güdül, Kızılcahamam, Nallıhan gibi ilçeleri de gelsin istiyoruz. Çünkü Ankara’mız aslında turizm açısından çok zengin, ancak tanıtım yapılmadığı için turist maalesef gelmiyor. Biz de hem Şuşa zaferini taçlandırmak hem de Azerbaycan’daki gazetecilere Ankara’yı tanıtmak için çalıştık.

Ankara-Bakü turizm kardeşliği


KARDEŞ TÜRK DÜNYASINDA 150 MİLYONA YAKIN BİR KİTLEMİZ VAR

Tüm bu girişimler sonrasında Ankara’ya asıl müjdemiz, biz Azerbaycan’daki gazetecileri Ankara’ya getirerek Ankara’nın tüm turizm değerlerini tanıtacağız. Çünkü sadece Avrupa’dan turist beklemek yanlış. Kardeş Türk dünyasında 150 milyona yakın bir kitlemiz var. Bu kitleyi Ankara’ya getirmek, Ankara’nın tarihi değerleriyle buluşturmak ve turizm potansiyelimizi arttırmak önceliğimiz olmalı.

Ankara-Bakü turizm kardeşliği


Bugün Ankara-Bakü arasında direkt uçuş var. Ve yine bugün iki ülke(Türkiye-Azerbaycan) arasında vize, pasaport mecburiyeti yok. Yalnızca kimlikle seyahat imkânı var. Ankara’dan İstanbul’a gider gibi Bakü’ye gidiyorsunuz. Kısacası, Türkiye-Azerbaycan arasındaki bağı sadece sloganla değil, turizmle birlikte kültür-sanat ve ekonomik bağlarla da taçlandırarak daha kuvvetli bir hale getirmek istiyoruz. Ve kısa süre içinde bu defa Bakü’den Ankara’ya gazeteci çıkarması yapacağız.”

Ankara-Bakü turizm kardeşliği



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!