Altındağ harekete geçti

Güncelleme Tarihi:

Altındağ harekete geçti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2020 14:40

Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, Avrupa Hareketlilik Haftası(16-22 Eylül) kapsamında çocuklarla birlikte Karapürçek Bisiklet Parkı’nda pedal bastı.

Haberin Devamı

Bu yıl için belirlenen ‘Herkes için Sıfır Emisyonlu Hareketlilik’ temasına hafta boyunca dikkat çekeceklerini belirten Başkan Balcı, şunları şöyledi: “Avrupa Hareketlilik Haftası, kentleri ve belediyeleri sürdürülebilir ulaşım tedbirleri almaya ve desteklemeye teşvik ediyor. Bu nedenle göreve geldiğimiz günden itibaren Altındağ’a daha fazla yürüyüş yolu ve daha fazla yeşil alan kazandırmak için çalışıyoruz. Yaşadığımız bölgelere, daha fazla spor alanı ve bisiklet yolları kazandırmak için de projeler geliştiriyoruz. Çocuklarımızı günlük yaşamlarında hareketliliğe teşvik edecek oyun ve yeşil alanları çoğaltmak ve bunu bir yaşam standardı haline getirmek için çaba sarf ediyoruz. Yapılan araştırmalara göre, düzenli olarak bisiklete binen bir kişi binmeyen kişiye göre iki yıl daha uzun yaşıyor. Günde 25 dakika yürüyen bir kişi ise yürümeyen bir kişiye göre yedi yıl daha fazla yaşıyor.”

Altındağ harekete geçti


İLK MİSAFİR KALECİK OLDU

Haberin Devamı

Altındağ Belediyesi, Ankara’nın kültürel değerlerini Altınköy Açık Hava Müzesi’nde sergilemeye başladı. İlk haftanın misafir ilçesi ise Kalecik oldu. Kalecik’in tanıtım standını, Kalecik Belediye Başkanı Duhan Kalkan ve Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı birlikte açtı. Kalecik’in dünyaca ünlü üzümü ‘Kalecik Karası’ ve Kalecik Belediyesi’nin yöresel unu ‘Kalbe Un’ başta olmak üzere ilçeye ait pek çok önemli değer, Altınköy Açık Hava Müzesi’ndeki stantlarda yarın akşama kadar sergilenmeye devam edilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!