Allıoğlu: İkinci yüzyılda inovasyona yatırım yapmalıyız

Güncelleme Tarihi:

Allıoğlu: İkinci yüzyılda inovasyona yatırım yapmalıyız
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2024 15:04

Genç Girişim ve Yönetişim Derneği (GGYD) 21. Olağan Genel Kurulu pazar günü Ankara Ticaret Odası (ATO) Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. GGYD genel merkez, İzmir, Bursa, Konya ve Çorum şubelerinden yaklaşık 500 üyenin katıldığı genel kurulda M. Nezih Allıoğlu, yeniden başkan seçildi.

Haberin Devamı

Olağan Genel Kurulda Başkanlık Divanı seçimi yapıldıktan sonra GGYD’nin 2023 yılına ait faaliyet raporu ve Denetleme Kurulu raporları okunarak kabul edildi. Daha sonra genel başkan adaylarının konuşmalarının ardından yapılan genel başkanlık seçiminde Ömer Sabri Yolaş 74 oy alırken, M. Nezih Allıoğlu 248 oy alarak yeniden GGYD Genel Başkanı seçildi. Allıoğlu, 21. Olağan Genel Kurul’daki konuşmasında, Ankara’da, 19 Mayıs 2003 tarihinde kurulan GGYD’nin binden fazla üyesi ve 4 şubesi bulunduğunu söyleyerek, “Kurumsallaşmasını tamamlamış, ülke ekonomimize ve toplumumuza katkıda bulunmak için çalışan büyük bir aileyiz. Geçtiğimiz 20 yılda, ülkemize, toplumumuza katkıda bulunmak adına önemli adımlar attık. Bu büyük ailede, birlikte büyümenin ve başarıya ulaşmanın gururunu yaşadık” dedi. 

Haberin Devamı

Allıoğlu: İkinci yüzyılda inovasyona yatırım yapmalıyız

DAYANIŞMAMIZI, İŞ BİRLİĞİMİZİ KUVVETLENDİRDİK

Konuşmasında, derneğin 2023 yılındaki faaliyetlerinden bahseden Allıoğlu, “Bu yıl tam 7 kez, markası tescilli değerimiz İş’te Fırsat için toplandık.  Konuklarımızla Türkiye gündeminin nabzını tuttuk, ülkemizin geleceğine yönelik istişarelerde bulunduk. 65. İş’te Fırsat toplantımızı, Cumhuriyetimiz'in 100. yılına ithafen ‘İş’te Cumhuriyet’ olarak düzenledik. GGYD ailemizi genişletmeye, dayanışmamızı, iş birliğimizi kuvvetlendirmeye yönelik çalıştay-tanıştay toplantıları, B2B toplantıları yaptık. Şubelerimizin olduğu kentler dâhil olmak üzere yurt içi ve yurt dışı ziyaretlerimizi sürdürdük. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Ankara Büyükelçiliği başta olmak üzere büyükelçilik ziyaretleri yaptık. Yıl boyunca kültür-sanat faaliyetleri, söyleşiler, tiyatro oyunları, sinema filmi, konser gibi etkinlikler düzenledik. 2023 yılı geleneksel yılbaşı balomuz Nilüferlerimize ‘Destek Balosu’na dönüştü. Bu yıl, ‘Nilüferler Yetişiyor Eğitime Destek Fonu’ ile 50’si depremzede 200 öğrencimize karşılıksız eğitim bursu sağladık” diye konuştu. 

Haberin Devamı

ODAĞIMIZA ÜRETİMİ ALMALIYIZ

 Türkiye’nin 100 yılda sağlıkta, eğitimde, ekonomide, kültür ve sanatta önemli ilerlemeler kaydettiğini ve şu anda dünyanın en büyük 20 ekonomisi arasında yer aldığını vurgulayan Allıoğlu, “Ancak daha gidecek çok yolumuz var. İkinci yüzyılda odağımıza üretimi almalıyız. Gelecek nesillerimiz için üretmeliyiz. Teknolojiye, inovasyona yatırım yapmalıyız. Toplumla etkileşim içinde, herkes için üretmeliyiz. Ürettiğimizi adilce paylaşmalıyız” dedi. Allıoğlu, şöyle devam etti: “Ülkemizde 2053 yılı sıfır emisyon hedefine yönelik yatırımların artması bekleniyor. Bu kapsamda tüm ekonomiler karbonsuzlaşma ve yeşil dönüşümle birlikte değişmek, dönüşmek ve tüm bu değişimlere uyum sağlamak zorunda. Ülkemiz çok ciddi yenilenebilir enerji potansiyeline sahip. Temiz hidrojen üretiminde potansiyel bir ülkeyiz. Buralarda iş fırsatları olduğunu görüyoruz. Bu bağlamda, yeni dönemde yapacağımız İş’te Fırsat Toplantıları’nda dijital dönüşüm, yeşil dönüşüm ve iklim değişikliğinin ülke ekonomimize etkileri en önemli başlıklarımız olacak.”

Haberin Devamı

Allıoğlu: İkinci yüzyılda inovasyona yatırım yapmalıyız

GGYD AKADEMİ EĞİTİMLERİMİZİN SAYISINI ARTIRACAĞIZ

GGYD’nin 2024 yılında yeni projeler üretmeye, GGYD markasını Türkiye çapında duyurmaya devam edeceklerini ifade eden Allıoğlu, şunları söyledi: Markası tescilli değerimiz İş’te Fırsat Toplantılarımızı Türkiye çapında ses getirecek şeklinde düzenlemeye devam edeceğiz. GGYD Akademi eğitimlerimizin sayısını artıracağız, üyelerimizin ve gençlerin mesleki gelişimine katkıda bulunmayı sürdüreceğiz. Kültür-sanat etkinlikleriyle çok yönlülüğümüzü koruyacağız. Bundan sonraki iki yılda üye sayımızı 2 binlere, şube sayımızı 10’a çıkarmak için çalışacağız, çok daha büyük ve güçlü bir aile olacağız.  Yeni dönemimizde de üniversitelerimiz ile iş dünyası arasında köprü görevi üstleneceğiz, gençlerimize ilham olmaya devam edeceğiz. Gençlerimizi B2B toplantıları ve çalıştaylarla iş dünyasına hazırlamayı sürdüreceğiz. Ankara girişimcilik ekosisteminin özel sermayeyle kurulan ve KOSGEB tarafından desteklenen, girişimci ve yatırımcıların buluşma noktası Ankara TEKMER ile yeni işbirlikleri yapacağız. Bizim en kıymetli işimiz, “Nilüferler Yetişiyor Eğitim Destek Fonu” için çok çalışacağız, Nilüferlerimizin sayısını daha da artıracağız. Biz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Dinlememek için yola çıkanlar asla yorulmazlar’ sözünü kendimize rehber edindik. GGYD büyük ve çok güçlü bir aile, büyümeye, güçlenmeye devam edeceğiz. 2024 yılında gündemimizde gelecek nesiller için üretmek, gençlerimizin hayallerini bu ülkede kurmalarını sağlamak bulunacaktır. Hep birlikte daha iyi bir gelecek için, işbirliği ve dayanışma içinde yeni dönemin getireceği fırsatları değerlendireceğiz. Hep daha iyi bir GGYD için çalışacağız.  Cumhuriyetimizin 2. yüzyılında Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vizyonu ve onun ilkeleri doğrultusunda çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz. 2024 yılında daha da güçlenecek, daha da büyüyeceğiz. İkinci yüzyılda işte Türkiye İş’te GGYD!” 

Haberin Devamı

Nezih Allıoğlu başkanlığındaki GGYD Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Ali Kayaalp, Arda Alkan, Aslıhan Kılınçaslan, Bahar Çınar, Burak İşkur, Çağrı Tetik, Derya Filiz Dalga, Ediz Taner, Emre Ünaldı, Figen Konak, Gülcan Nalbantoğlu, Gürbüz Bekiş, Hakan Sancur, Hakan Tekmen, Kaan Furkan Gül, Oğuzhan Satılmış, Puriya Koç, Serap Aytekin, Sibel Koç Pekyürek ve Sibel Yücel.

GGYD 21. Olağan Genel Kuruluna İç Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu Başkanı Ahmet Kurt, Anadolu OSB Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay, Türk Sanayici ve İşadamları Vakfı Başkanı, Veli Sarıtoprak ve Ankara’nın önde gelen diğer STK başkanları katıldılar. GGYD Genel Başkanı ve yeni Yönetim Kurulu üyelerinin belirlendiği seçimden sonra yönetim kurulu üyelerine ve Başkanlık Divanı üyelerine plaket verildi. GGYD’nin yeni Yönetim Kurulu üyelerinin toplu fotoğraf çekiminin ardından genel kurul sona erdi.

 

BAKMADAN GEÇME!