AK Parti'li Fatih Ünal: ‘ABB’nin kısırlaştırma projesi maalesef hüsranla sonuçlandı’

Güncelleme Tarihi:

AK Partili Fatih Ünal: ‘ABB’nin kısırlaştırma projesi maalesef hüsranla sonuçlandı’
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2023 15:06

ABB’nin özel veteriner hekimlerle yaptığı sokak hayvanlarının kısırlaştırılmasına yönelik iş birliği çalışmasının sona erdiğine dikkat çeken ABB Meclisi Başkanvekili Fatih Ünal, “Proje maalesef hüsranla sonuçlandı. Kısırlaştırma ile ilgili proje sıkıntıya uğradığı için sorun daha da büyüyecek” dedi.

Haberin Devamı

AK Partili Fatih Ünal: ‘ABB’nin kısırlaştırma projesi maalesef hüsranla sonuçlandı’

Başkentte başıboş sahipsiz sokak köpekleri sorunu sürerken, Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Meclisi Birinci Başkanvekili ve AK Parti Keçiören Meclis Üyesi Fatih Ünal, ABB’nin özel veteriner hekimlerle yaptığı sokak hayvanlarının kısırlaştırılmasına yönelik iş birliği çalışmasının sona erdiğine dikkat çekti. ABB’nin özel veteriner hekimlere para ödeyemediği için projeyi rafa kaldırdığını belirten Ünal şunları söyledi:

ÇOK CİDDİ BİR SORUN VAR

“Başıboş sokak köpekleri konusu, Türkiye genelinde olduğu gibi Ankara’nın da en büyük sorunlarından. Sayıştay Raporu’na da ‘kentin en büyük sosyal sorunu’ olarak girmiş bir konu bu. Hayvanseverlerle, ‘hayvanlar sokaklarda olmamalı’ diyenler arasında bir huzursuzluk var. Son dönemlerde ‘köpekler çocukları ısırdı’, ‘köpekler birilerine saldırdı’ diye çok duyuyoruz. Şu anda şehirde sahipsiz başıboş köpeklerle ilgili çok ciddi bir sorun var. Sokaklarda korku var. Saldırmasa bile insanların korkması kötü bir şey. Bu korkuyu güvene çevirmek lazım. İnsanlar çocuklarını bir yere gönderirken ‘aman dikkat et çocuğum’, ‘yalnız gezme’ diye uyarıyorlar. En son Atakule’nin altındaki Botanik Bahçesi’nden bana çok sayıda şikâyet geldi. Köpek popülasyonu kontrol altına alınmadığında bir müddet sonra köpekler çoğalıyorlar. Çoğaldıkça kendi hinterlandında kimseyi istemiyor. Büyükşehir hayvan popülasyonunu azaltıp kontrol altına alabilseydi şehirde bir huzur sağlanacaktı.

Haberin Devamı

AK Partili Fatih Ünal: ‘ABB’nin kısırlaştırma projesi maalesef hüsranla sonuçlandı’

PARA ÖDENMEDİĞİ İÇİN BİTTİ

ABB özel veteriner hekimlerle kısırlaştırma konusunda iş birliği projesi başlatmıştı. ‘Diğer şehirlere örnek olacak’ diye çıktıkları proje maalesef hüsranla sonuçlandı. İş bilmezlikten, tecrübesizlikten kaynaklı sona erdi. Güzel bir projeydi. Biz de desteklemiştik. Özel veteriner hekimlere para veremediklerinden kaynaklı olarak bu projeyi kaldırdılar. ‘Sözleşmemizi feshediyoruz, sonlandırıyoruz’ diyerek veteriner hekimlere de bunu deklare ettiler. İçeride bu veteriner hekimlerin geçmişe dönük alacakları da varmış. Alacaklarını da ödememişler. Kısırlaştırma ile ilgili proje sıkıntıya uğradığı için sorun daha da büyüyecek.

Haberin Devamı

BARINAK DA 4 YILDIR BİTMEDİ

4 yıldır Karataş’taki barınak da bitmedi. 4 yıldır konuşuluyor hâlâ bitirilebilmiş değil. Bu da bir acziyet. Bazı hayvanseverlere ve derneklere barınağı gezdirdiler. Biraz tepkileri azaltmak adına yaptıkları bir çalışmaydı. Daha önce bu konuları Meclis’te konuştuk. Eleştirdik de. Dört yılda bir barınak bitirilmez mi? 58 milyarlık bütçe var ve bu bütçenin içinde bir barınak devede kulak misalidir. Bunlar hayvanseverlik üzerinden oy topluyorlar ama maalesef ne köpeklerle ilgili ne de hayvanseverlik ile ilgili ciddi bir proje geliştirmediler. Daha önce de gündeme getirmiştik. Köpek toplayıcılarla ilgili de zaten dört aydır para veremiyorlardı. Hayvanseverlik konusunda ABB ve Mansur Bey sınıfta kaldı. Kısırlaştırmayı yapıp popülasyonu azaltıp ve kontrol altına almaları gerekirken iyice çıkılmaz bir hale getirdiler. ABB’nin bu konuda öncü olması lazım. İlçe belediyeleri de onun peşinden gitmeli. Mesela bir ilçe belediyeleri ile çalıştay da yapılmalı.”

Haberin Devamı

AK Partili Fatih Ünal: ‘ABB’nin kısırlaştırma projesi maalesef hüsranla sonuçlandı’

ABB ve Özel Hayvan Hastaneleri Derneği (OHHAD) arasındaki ‘Ankara İli Genelinde Sahipsiz Sokak Hayvanlarının Kısırlaştırılmasına Yönelik Ortak Hizmet Projesi’ protokolü 2021 yılında imzalanmıştı.

BAKMADAN GEÇME!