AK Parti indirim önerdi CHP UKOME’yi işaret etti

Güncelleme Tarihi:

AK Parti indirim önerdi CHP UKOME’yi işaret etti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2022 16:40

Abonman ücreti ve ücretsiz aktarma konusu ABB Meclisi’nin gündemindeydi. AK Parti verdiği önergede öğrenci abonman ücretinin 90 TL’den 60 TL’ye indirilmesini, önceden olduğu gibi aktarmaların ücretsiz olmasını istedi. CHP ise yetkinin Meclis’te olmadığını gerekçe göstererek UKOME’yi işaret etti.

Haberin Devamı

AK Parti indirim önerdi CHP UKOME’yi işaret etti
Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Meclisi’nin nisan ayı toplantısının ilk oturumunda ulaşım konusu gündemdeydi. AK Parti Grubu Meclis’e sunduğu önergede, “Öğrenci abonman ücretinin 90 TL’den 60 TL’ye indirilmesini, önceden olduğu gibi tüm aktarmaların ücretsiz olmasını, burada oluşan mali kayıpların ABB tarafından karşılanmasını, öğrenci abonman kartlarının tüm Ankara sınırlarında geçerli olmasını” teklif etti. CHP yetkinin ABB Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nde(UKOME) olduğuna işaret etti. AK Parti ise teklifin ABB tarafından UKOME’ye götürülmesini istedi.



AK Parti indirim önerdi CHP UKOME’yi işaret etti


MECLİS OLARAK İNİSİYATİF ALALIM


AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, önergeyle ilgili şöyle konuştu: “Öğrencilerin aylık abonman ücretleri 60 liradan 90 liraya çıkarıldı. Yüzde 50 bir artış yapıldı. Biz bunun tekrar 60 lira olarak uygulanması konusundaki düşüncemizi ifade ediyoruz. Biz bu konuda ABB Meclisi olarak bir inisiyatif alalım diyoruz. Burada ulaşım esnafı da zor durumda kalabilir, esnaf bir gelir kaybına uğrayacak, Meclis’ten oy birliğiyle esnafa ilave bir gelir desteği verelim. Bu Meclis’in konusudur. 90 TL’den 60 TL’ye indirilmesi elbette UKOME’nin konusudur. Biz burada gelir desteği verelim. Aktarma konusu da sıkıntılı. Bir biletin yarısı kadar aktarma ücreti ödemek zorunda kalıyorlar. Biz aktarmadan ücret alınmaması konusunun da UKOME’ye sunulmasını istiyoruz.”

AK Parti indirim önerdi CHP UKOME’yi işaret etti


GELİR ARTTI, İNDİRİM YANSITILABİLİR

MHP Grubu adına konuşan Pursaklar Meclis Üyesi Rüştü Biçer ise “Belediyemizin merkezi hükümetten aldığı gelirlere baktığımızda üç katına yakın bir gelir artışı var. 2021 Ocak ayında 558 milyon TL gelirimiz 2022 Ocak ayında 705 milyon TL’ye çıkıyor. 2021 şubat ayında 571 milyon TL gelirimiz 2022’de 1 milyar 317 milyona çıkıyor. Bu artışlar oranında da biz esnafa destek verebilir, öğrenci ve diğer bilet ücretlerine indirim olarak yansıtabiliriz” dedi.

AK Parti indirim önerdi CHP UKOME’yi işaret etti


ÜCRET BELİRLEME YETKİSİ UKOME’DE

AK Parti’nin önergesine karşı çıkan CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu, özetle şunları söyledi: “Bilet ücret tarifelerini belirlemek Belediye Meclisi’mizin yetkisinde olan bir konu değil. Burada bir yetki sıkıntısı var. Bunu belirleme yetkisi UKOME’dedir. Bu Belediye Meclis’imizin alacağı bir karar değil. Bu önergenin gündeme alınmadan ilgilisine iade edilmesini talep ediyorum. Çünkü biz yetkimiz dışında bir karar almış olacağız. Başkanlık teklifi UKOME’ye sunar, UKOME’de kabul edilirse yürürlüğe girer. Bunun işleyişi bu şekildedir.”

AK Parti indirim önerdi CHP UKOME’yi işaret etti


DEVLET YARI YARIYA İNDİRSİN

İYİ Parti Grup Başkanvekili Adnan Beker de ulaşımdaki fiyat artışlarının ana nedeninin akaryakıt fiyatları olduğunu vurguladı. Ulaşım zammının geri çekilmesinin şu an mümkün olmadığını belirten Beker, “Devletimiz yardım etsin. ÖTV’yi kaldırsın, ulaşım esnafına yüzde 50 indirim yapsın, akaryakıt fiyatları yarı yarıya indirilsin belediye de ulaşım ücretlerini indirsin. Elektriğe, mazota zammı Mansur Yavaş yapmıyor. Belediye yetkisindeki konularda gerekeni yapıyor. Bizim yetkimizde olmayan bir kararı buraya getirip söylemek sizin hakkınız. Ama diyoruz ki yetki UKOME’de bizim yetkimizde değil” dedi.

AK Parti indirim önerdi CHP UKOME’yi işaret etti


SİNAN BURHAN’DAN MANSUR YAVAŞ’A ELEŞTİRİ

Haberin Devamı

ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın Meclis’e gelmemesi ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ziyaret etmesi de Meclis’in gündemindeydi. Konuyla ilgili söz alan AK Parti Altındağ Meclis Üyesi Sinan Burhan, Yavaş’ı eleştirerek, “Bugün Ankara’nın ulaşım sorunuyla ilgili konuları ele aldık. Sayın Başkan Mansur Yavaş’ın burada olmaması bizi üzdü. Çünkü Ankara’nın tüm sorunlarının konuşulduğu bu Meclis’te olmak yerine siyasi partilerin genel merkezlerini ziyaret etmesi Ankara bakımından hayli düşündürücüdür. Çok net bir biçimde söylüyoruz; Sayın Mansur Yavaş Ankara’nın sorunlarının konuşulduğu bu Meclis’te olmalıdır. Esnaf, köylü, öğrenci burada konuşuluyor elbette burada olmak zorundadır. Siyaset yapılacak yer burasıdır genel merkezler değil. Sayın Yavaş lütfen buraya gelin sizin niyetinizi kim bozdu bilmiyorum ama yanlış yoldasınız” ifadelerini kullandı.

BAKMADAN GEÇME!