94 yılın ardından kapsamlı yenileme

Güncelleme Tarihi:

94 yılın ardından kapsamlı yenileme
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2021 01:49

Ulus Atatürk Heykeli olarak bilinen Ankara Zafer Anıtı, Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Anadolu Organize Sanayi Bölgesi iş birliğiyle, 94 yılın ardından kapsamlı olarak restore edildi.

Haberin Devamı

Başkent’te cumhuriyetin ilk yıllarında yapılan, Ulus Atatürk Heykeli olarak bilinen Ankara Zafer Anıtı’nın restorasyonu özgün yapısına sadık kalınarak tamamlandı. Anıt, Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ile Anadolu Organize Sanayi Bölgesi iş birliğiyle restore edildi ve 30 Ağustos Zaferi’nin 99’uncu yılında yeniden halkın ziyaretine açıldı.

SORUMLULUĞUMUZ VAR

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına karşı sorumluluklarının olduğunu vurgulayan Anadolu Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay, şu değerlendirmelerde bulundu: “Büyükşehir Belediyesi ile değişik iş birlikleri yapıyoruz. Bu kapsamda Atatürk Anıtı’nın restorasyonunu üstlendik. Yaklaşık 2,5 ay süren restorasyon için ekibi İzmir’den çağırarak görevlendirdik. Ekip heykeli mekanik olarak temizledi, heykelin arızalı kısımlarını tamir etti. Anıtta ilk kez ciddi bir restorasyon yapıldı. Dikkatle aslına uygun hale getirildi.”

260 BİN LİRAYA MAL OLDU

Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş ise şunları söyledi: “Kurtuluşumuzun simgesi olan Ulus Atatürk Anıtı’nın konservasyon çalışmasına 19 Haziran tarihinde başladık. Hedefimiz 30 Ağustos tarihine yetiştirmekti. Bu anıtı halk yapmıştı. Yine restorasyon çalışmasını Ankara halkı yaptı. Çalışmaların maliyetini karşılayan ve iş birliği yaptığımız Anadolu Organize Sanayi Bölgesi Başkanı ve yönetimine çok teşekkür ediyorum. Yaklaşık 260 bin TL bir harcama oldu. Sadece anıtı değil çevre düzenlemesini de yaptık. 94 yıl aradan sonra ilk kez bu kadar kapsamlı bir çalışma yaptık.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!