4 mevsim kayak keyfi

Güncelleme Tarihi:

4 mevsim kayak keyfi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2015 14:16

Oran’da inşa edilen Avrupa’nın en büyük yapay kayak pisti teste açıldı. Ağustos’ta kayak keyfi yapan Başkentliler, “Kayakta yaşadığımız hissin bire bir aynısını yaşıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Başkent’te kayakla ilgilenen amatör ve profesyoneller, Ağustos sıcağında kayak keyfi yaşadı. Kayak meraklıları, Sinpaş Altınoran projesindeki yapay kayak pistini denedi. Tesiste, ana pist ve eğitim pistinin yanı sıra, atlama rampaları, kayak evi ile alt ve üst kotları bağlayan teleferik ile telesiyej bulunuyor.

ANKARA’DA KAYAKÇI SAYISI FAZLA

Ankara’nın en çok kayakçının bulunduğu il olduğunu belirten Snowland Kayak Merkezi Genel Müdür Yardımcısı Cansu Candan, tesiste, gerçek kara en yakın malzemenin kullanıldığını söyledi. Ankara’da, isteyenlerin 365 gün kayak yapabileceğini kaydeden Candan, “Türkiye’deki farklı yerlerde kayak üzerine işletmelerimiz ve faaliyetlerimiz var. Pisti deneyelim istedik. Bir ön açılış gibi oldu. Ankara’da Ağustos’ta da kayak yapılabildiğini göstermek istedik. Avrupa’nın en büyük pisti. Mist sistemi denen bir de sulama sistemi bulunuyor. Özel bir zemine sahip, düşmelerde sertliği ortadan kaldırıyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

TESİSİN AÇILIŞI 3 EKİM’DE

Tesiste, kayak okulu, buz pisti, restoran ve çocuk oyun alanlarının da bulunduğunu anlatan Candan, şunları söyledi:
“Tesis hem eğlenceli hem öğretici. Her yaştan insan kayak yapabiliyor. 12 kayak hocamız var. Sabah 10’dan gece 10’a kadar açığız. Aile üyelerinden, isteyen buz pistine, isteyen kayak pistine, dileyen de macera parkına gidebilir. 3 Ekim’de açılış yapacağız. Şu an hafta sonları hizmet veriyoruz. İlgi büyük. Herkesi kayak yapmaya, pisti denemeye bekliyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!