Perde kadınlar için açıldı

Güncelleme Tarihi:

Perde kadınlar için açıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2023 10:50

Perde kadınlar için açıldı

Haberin Devamı

 

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)- AFYONKARAHİSAR'da faaliyet gösteren Sandıklı Gönüllü Hanımlar Derneği, İçişleri Bakanlığı desteğiyle 'Perde Güçlü Kadınlar için Açılıyor' projesi kapsamında tiyatro oyunu sahneledi. 16 kişilik ekip yine bakanlık destekli bir başka proje kapsamında bu kez 5 farklı kentte sahneye çıkacak.
Sandıklı Gönüllü Hanımlar Derneği'nin 'Perde Güçlü Kadınlar için Açılıyor' projesi İçişleri Bakanlığı tarafından kabul gördü. Proje kapsamında 16 kişilik ekip, Eskişehir Zübeyde Hanım Kültür Merkezi ile Ankara Nazım Hikmet Kültür Merkezi Yıldız Kenter Salonu'nda 'Sandıklı Kültüründen Seçmeler' adlı tiyatroyu sahneledi.
Derneğin bir başka projesi olan 'Sandıklı'dan Türkiye'ye açılan kültürel miras kapısı' ise yine İçişleri Bakanlığı tarafından desteklendi. 16 kişilik tiyatro ekibi bu proje kapsamında ise 5 skeçten oluşan ve yaklaşık 1,5 saat süren tiyatro oyununu Mardin, Malatya, Isparta, İzmir ve İstanbul'da sahneleyecek. Tiyatro gösterimlerinde kayınvalide-gelin ilişkisi, Afyon gastronomisi ve davet kültürü, düğün gelenekleri, şifalı su tanıtımı ve kadına şiddet konuları ele alınacak.
Gönüllü Hanımlar Derneği Başkanı Fulya Bolcal, "Gerçek bir tiyatrocu nasıl olur, kimdir, bu soruların cevapları bizlerde yok aslında. Doğuştan yetenekli ya da ömrümüzü bu işe adamış da değiliz. Öğrenmeye çalıştık, gönül verdik. En önemlisi, her ayrıntısı mucizelerle dolu bu sanat dalını çok sevdik. Ocağımızdaki yemeğimizin altını kısıp koştuk eğitimlere, kekimizi fırından çıkarıp sıcağıyla paketleyip geldik provalara. Bu yaştan sonra ne çok alışkanlığımızdan vazgeçtik sahnelerde sesimiz daha gür çıksın diye. Kimimiz anne, kimimiz anneanne, kimimiz babaanne, kimimiz ev hanımı, kimimiz iş kadını olan bir avuç kadınız" dedi.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!