Başak Dizer

Bohem ve şık

6 Nisan 2019
Eşofman takımları günlük hayatınızda nasıl giyersiniz? İşte kilit noktalar...

70’ler stili bu yaz sezonu erkekte belirleyici stillerden. Fred Perry de genelde hep 70’ler ruhunu sahiplenir. Marka, yeni işbirliğini İngiliz müzisyen Miles Kane ile gerçekleştirdi. ‘Coup de Grace’ isimli albümünün turnesinde olan ünlü müzisyen, Fred Perry ikoleksiyonunda sahne arkası hayatından ilham almış. İkonik tasarımları, slim siluetler ve rahat bir form ile birleştiren müzisyen Miles Kane’in kolekisyonunun en dikkat çekici parçası eşofman takımları. Fark etmişsinizdir eşofman oldukça moda. Bu koleksiyonda ayrıca Kane’in imzası haline gelen geniş yakalı gömlekler ve kısa paça pantolonlar var. Yaz geliyor. Kısa paça pantolon ve kısa kollu geniş yakalı gömlekler bazılarınızın stiline çok da uygun olacaktır. Eşofman takımları da çekinmeden günlük hayatınızda giyebilirsiniz.

SORUN, ANLATAYIM
Her hafta stil ile ilgili sorularınızı yanıtlıyorum. Mail atmanız yeterli!
Soru:
Kumaş pantolonla işe gidiyorum. Ama takım elbise giymiyorum. En iyi iş kombini ne olabilir?
Cevap:

Yazının Devamını Oku

Güneşi gördüm

30 Mart 2019
Güneş gözlüğü alışverişi yapacaklar dikkat! Önerilerimi okumadan çerçevenizi seçmeyin!

Yaz geliyor dememe gerek yok, şimdiden yeni sezon alışverişe başlayın. Yaz alışverişinin en önemli detaylarından biridir güneş gözlükleri. Nasıl modeller moda olacak, anlatalım.

Metal çerçeveli köşeliler, bronz, altın ve gümüş metal renginde modeller ‘in’.

◊ Plajlarda kullanmak üzere çerçevesi desenli ve renkli olanları seçebilirsiniz. Renkli aynalı camlar ise demode.


SORUN, ANLATAYIM

Her hafta stil ile ilgili sorularınızı yanıtlıyorum. Mail atmanız yeterli!

Soru:

Yazının Devamını Oku

Her bahar favori

23 Mart 2019
Bahar aylarının en revaçta olan ürününü sorarsanız size nubuk ince deri ceketler derim. Özellikle toprak renkleri, tarçın, ekru ve taş renkli süet ceketler benim de favorim.

LC Waikiki’nin bu kombininde de en çok göze batan parça bu çikolata kahvesi hâkim yaka, 4 cepli safari ceketi. Bu toprak rengi ceketler en güzel gri ve beyazlarla kombinlenir. Yani iç kombinlerin rengini biraz açmak gerekir. Beyaz jean, buz mavisi jean ve gri eşofman pantolonlarla bile kombinlenir. Beyaz gömlek üzerine bu ceketleri giyerek şık yemek ve randevularınıza, jean ve tişört ile giyerek ofise ve günlük programlarınıza katılabilirsiniz. Her daim garanti şıklık veren parçalardandır süet deri ceket ve gömlekler. Mutlaka açık toprak renklerinden birini bahar günleri bitmeden edinin.

SORUN, ANLATAYIM
Her hafta stil ile ilgili sorularınızı yanıtlıyorum. Mail atmanız yeterli!
Soru:
Renkli takım elbiseler çok moda ama cesaret edemiyorum. En garanti çözüm olarak hangi renk ile nasıl bir kombin yapabilirim?
Cevap:

Yazının Devamını Oku

Takım oyunu

16 Mart 2019
Bu hafta ofis şıklığına yönelelim. Takım elbiseyle farklılık nasıl yaratılır?

İşte kurumsal hayattaki beylerin sorunlarından biri: Ofise giderken takım elbiseyle nasıl farklı kombinleme yaparsınız En güzel örneğini size bir görselle vermek isterim. Havalar hâlâ serinken ve ofise giderken kat kat kombin yapmaya ne dersiniz? Hem sıcak,hem pratik,hem farklı. Cacharel’in bu gri çizgili takım elbise içine giyilen dokulu bisiklet yaka trikosu, gri gömlek ve kravatıyla hem cool, hem genç hem de pratik. Beyaz veya mavi gömlek ile saks mavisi, açık gri, açık mavi ve bordo triko da aynı şekilde kombinlenir. Triko içine örgü veya yünlü bir kravat tercih edin.

SORUN, ANLATAYIM

Her hafta stil ile ilgili sorularınızı yanıtlıyorum. Mail atmanız yeterli!

Soru:

Bu aralar haftanın her günü ayrı bir mevsim yaşıyoruz. Bazı günler mont çok kalın geliyor ama gömlek de ince kalıyor. Ara sezonun en moda sezon ürünü nedir, ne alalım?

Yazının Devamını Oku

Bahar habercisi

9 Mart 2019
Bu üçlüye dikkat: İnce mont, triko ve beyaz pantolon mevsimin olmazsa olmazları...

HAFTANIN KOMBİNİ
Herkese yepyeni sıcacık bir ilkbahar sezonu dilerim. İlkbahar demek gardıroplarımızda da bir hafiflik olmalı demek. Hem renkler yumuşasın hem de kumaş ve materyaller hafiflesin ve incelsin. Mesela ince montlar ve yağmurluklar ön plana çıksın. Avva’nın yeni sezon görselinde olduğu gibi beyaz pantolon baş tacımız olsun. Pudra renklerinde koton trikolar örneğin lila, açık mavi, gülkurusu gibi ilkbahar renkleri dolabımıza girsin. Sneaker’lar çok moda; bu yüzden kısa paça pantolonlarla takımlamaya çok uygun. Beyaz gömlek de olmazsa olmaz diyebiliriz. Avva ve Murat Boz birlikteliğinin bu kampanyasında gördüğünüz ince mont, triko ve beyaz pantolon tam da ilkbahar habercisi kombini ve garanti bir seçim olacaktır.

SORUN, ANLATAYIM
Her hafta stil ile ilgili sorularınızı yanıtlıyorum. Mail atmanız yeterli!
Soru:
Evde birçok kargo pantolonum ve jean’im var. Bunları nasıl kombinleyebilirim?

Yazının Devamını Oku

Her renkte ve her yerde eşofman

2 Mart 2019
Adidas Originals, İlkbahar/Yaz 2019 sezonunda moda tasarımcısı Ji Won Choi ile işbirliği yaptı. Peki 17 parçalık bu koleksiyon neleri değiştiriyor?

Adidas Originals ile Ji Won Choi’nin işbirliğini ilk olarak Londra Moda Haftası’ndaki sunumunda gördük. Eskiden sadece spor yaparken giyilen eşofman takımlar artık kadın-erkek fark etmeden, hem de her renkte, sokağa, okula, işe taşınacak.

Takım olarak daha da sevilen ‘eşofman konsept’ çılgınlığı bayağı yaygın. Hem pratik hem de çok konforlu günlük kıyafetlerden biri haline geldi. Bu bir trend ama daha uzun süre devam edeceğe benziyor.

Takım olarak kullanmak istemezseniz eşofman üstleriyle daha çok bol paçalı pantolonlar ve jean pantolonlar kombinleniyor.

Geçmişte spor amaçlı kullanılan ama artık günlük yaşam ürünleri haline gelen Adidas Originals’ın ikonik üç çizgisi ve Adicolor serileri de aynen devam. 17 parçalık bu yeni koleksiyon tüm dünyayla aynı anda, 23 Şubat’ta satışa çıktı.

Her hafta stil ile ilgili sorularınızı yanıtlıyorum. Mail atmanız yeterli!

Soru:

İlkbahar alışverişi için ilk olarak trençkot almaya karar verdim. Dikkat etmem gereken detaylar neler?

Yazının Devamını Oku

Baharın habercisi

23 Şubat 2019
Yeni sezonun renkleri, sizi soğuklardan koruyacak parçalarla birleşince, karşımıza bu harika kombin çıkıyor.

Baharın güzel güneş ışıkları kendini göstermeye başlamışken bazı parçalar önem kazanır. Bunlardan benim en sevdiğim Ramsey markasının görselinde de olan güderi gömleği. Kahverengi ve toprak tonları zaten çok moda. Bu güderi gömleği beyaz başka bir gömlekle ve gri koton pantolonla giymek tam da baharın habercisi gibi olmuş. Bu kombin üzerine kolsuz puf yelek ya da kaşe bir kaban sizi soğuktan da koruyacaktır. Bu kombin altına mavi jean de çok güzel duracaktır.

Sorun, anlatayım

Her hafta stil ile ilgili sorularınızı yanıtlıyorum. Mail atmanız yeterli!

Soru:
Her gün spor yapıyorum. Ve sabah spor salonundan direkt işe gitmem gerekiyor. Pratik olmak adına ne yapabilirim?

Cevap:

Yazının Devamını Oku

Havayı ısıtın!

16 Şubat 2019
Soğuk havaya sıcak şıklık: Devetabanı, hardal, oranj, kahverengi bu kışın en iddialı renkleri. Peki nasıl kombinlenir?

Toprak renklerini ve çöl temasını bu kış ve önümüzdeki sonbaharda doya doya göreceğiz” demiştik. Devetabanı, hardal, oranj, kahverengi ve krem gibi doğanın sıcak renkleri soğuk havalarda daha çok kullanılır. Özellikle esmer erkeklerde kendini daha da güzel gösteren renk işbirlikleridir. Cacharel‘in Alpaka yününden yapılmış bu kalın kabanı, bu imaj görselinde olduğu gibi jean, güderi botlar ve kahverengi trikoyla kombinlenebilir. Beyaz gömlek de bu renkleri çok güzel toparlar. Cacharel’in görselindeki ekose oranj atkı, kombini daha dinamik, genç ve spor hale getirmiş. Burada deri bir sırt çantası da bu kombini iyi tamamlardı. Hardal, sarı ve camel renklerle denim mavisi yakışır, unutmayın.

SORUN, ANLATAYIM

Soru: Vitrinlerde ekose ceketler görüyorum. Moda mı? Nasıl kombinlenir?

Cevap:
Evet, ekose uzun süredir moda. Eğer gençseniz, mutlaka küçük ekoseleri tercih edin. Ceketten ziyade ekose yelek seçebilirsiniz mesela. Ekose pantolon ‘out’, almayın. Fakat belli belirsiz ekose takımlar oldukça ‘in’, özellikle de kruvaze ceketli olanlar. Ağır bir tarzınız varsa kruvaze tek ceketleri tercih edin, koton, chino düz renk pantolon ve ağartılmamış koyu renk jean’lerle giyin.

Sırrı sempatikliğinde

Yazının Devamını Oku