HABER

Zeydan Karalar'ın özel kalem müdür vekili Samet Güdük'e acı veda

Adana'da makamında, belediyeye bağlı Halk Ekmek Fabrikası'nda çalışan Mikail G. tarafından tabancayla vurularak öldürülen, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın özel kalem müdür vekili Samet Güdük (40) için tören düzenlendi. Törende konuşan Başkan Karalar, "Bunun arkasında başka bir şey var. Bunu çıkartıncaya ve hesap soruncaya kadar peşini asla bırakmayacağız" ifadelerini kullandı. Saldırgan Mikail Güvenir emniyetteki ifadesinde ise, 'Aklımda vurmak yoktu, sinirlenip vurdum. Öldürmek istemiyordum, korkutacaktım sadece.' dedi.

Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası'nda çalışan Mikail G., dün saat 12.30 sıralarında bir süre makamında sohbet ettiği Başkan Zeydan Karalar'ın özel kalem müdür vekili Samet Güdük'e ateş açtı. Güdük, vücuduna isabet eden kurşunlarla ağır yaralandı. İhbar üzerine belediyeye polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Vücuduna 3 kurşun isabet ettiği belirtilen Güdük, belediye yakınındaki özel bir hastaneye kaldırıldı. Bu sırada Mikail G., polis merkezine gidip, teslim oldu. Güdük ise akşam saatlerinde yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Emniyete götürülen Mikail G., ilk ifadesinde Samet Güdük tarafından dolandırıldığını ileri sürdü. Adana Valiliği de konunun 'alacak-verecek' meselesi yüzünden olduğunu açıkladı. Adana Büyükşehir Belediyesi ise para meselesinin sadece bir olasılık olduğunu, güvenlik güçlerinin çalışmalarıyla gerçeğin ortaya çıkacağını kaydetti.

ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ: 'PARAMI İSTEDİM VERMEDİ, SİNİRLENDİM'

Başkan Karalar’ın özel kalem müdür vekili Samet Güdük'ü tabancayla vurarak öldüren Mikail G. (44), emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirildi. Polise verdiği ifadesinde Güdük ile aralarında alacak-verecek meselesi olduğunu anlatan Mikail G., "Bu meseleyi konuşmak için yanına gittim. Aklımda onu vurmak yoktu. Paramı istedim, vermedi. Bunun üzerine çok sinirlendim. Silahı çıkartıp, ateş edip onu korkutmak istedim. Öldürme niyetiyle sıkmadım.

Sonra da vurulduğunu görünce çıktım, polis merkezine teslim oldum" dediği öğrenildi. Suç kaydı olmadığı belirtilen Mikail G. adliyeye sevk edildi.

BELEDİYE ÖNÜNDE TÖREN

Özel Kalem Müdür Vekili Samet Güdük için Adana Büyükşehir Belediyesi önünde tören düzenlendi. Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, CHP İl Başkanı Anıl Tanburoğlu, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, belediye çalışanlarıyla çok sayıda vatandaş katıldı.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler