HABER

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu açıklamalarda bulundu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası ekonomi toplantısına katıldı. Kavcıoğlu "Gelişmekte olan ekonomilerle karşılaştırdığımızda Türkiye ekonomisinde enflasyon, rezervler ve risk primi konularında iyileşme alanı olduğunu görüyoruz. Kısa vadede enflasyon görünümünde etkili olan geçici unsurların etkisini yitireceğini ve son çeyrekte düşüş eğilimine gireceğini düşünüyoruz. Rezervlerimiz 115-120 milyar dolar seviyesine gelmiştir" dedi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu yılın geri kalanında cari işlemler hesabının fazla vermesini beklediklerini söyledi. Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası ekonomi toplantısına katılan Kavcıoğlu ekonomiye yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

Kavcıoğlu, rezervlerin 120 milyar dolar seviyesine geldiğini, enflasyonda ise son çeyrekte düşüş görülmesinin beklendiğini belirtti. Türkiye ekonomisinin OECD ülkeleri içinde ikinci en büyük büyümeyi gösterdiğini kaydeden Kavcıoğlu "Rezervlerdeki iyileşmeler öngörülerimizle uyumlu seyretmektedir" dedi.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler