HABER

Tebliğ edilmeyen tebligat kabusu

Mahkemelerden gönderilen tebligatlara yasal süresi içinde itiraz edilebiliyor. Ancak postacılar kentsel dönüşüme girmiş, yıkılmış binanın bulunduğu yerlere pusula bırakıp gitmeye başlayınca mağduriyetler ortaya çıktı.

Dava ve icra habercisi tebligatlar, sahibine ulaşmayınca mağduriyete yol açıyor. Posta yoluyla gönderilen tebligatların, dağıtım elemanları tarafından farklı adreslere ya da noktalara bırakılması, yani muhatabına ulaştırılmaması hukukta 'usulsüz tebligat' olarak isimlendiriliyor. Tebligatları ellerine ulaşmadığı için haklarında başlatılan icra takiplerinden haberi olmayanlar, kapıyı çalan haciz memurlarıyla karşılaşırken, hukukçular, vatandaşları, "e-Devlet'ten adresinizi güncel tutun" diye uyardı. 

Taşınanlar, şehir değiştirenler ya da herhangi bir nedenle adreslerini başka yerlere nakletmek zorunda olanların, e-Devlet üzerinden adres değişikliği yapması gerekiyor. Aksi takdirde hakkınızda açılabilecek dava ya da başlatılacak icra takibi ile adınıza çıkartılan tebligatlardan habersiz kalıp, maddi manevi mağdur olabilirsiniz. Bazen de posta yoluyla ulaştırılan tebligatlar, dağıtım elemanları tarafından farklı yerlere bırakılıp, vatandaşın mağdur olmasına neden oluyor.  

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler