HABER

Taşınmazları satışa çıkaran Edirne Belediyesi'ne AK Parti ve İYİ Parti'den tepki

Edirne Belediyesi'nin, Yunan ve Bulgar turistlerin de sıkça alışveriş yaptığı pazar yeri başta olmak üzere, meclis kararıyla toplam değeri yaklaşık 600 milyon lirayı bulan arsalarını satışa çıkarmasına AK Parti ve İYİ Parti tepki gösterdi. AK Parti İl Başkanı Belgin İba, yangından mal kaçırır gibi satışların yapıldığını söyledi. İYİ Parti’den ise "Edirne; usta oyuncu Sn. Şener Şen’in Züğürt Ağa filminde; ağanın kendi iradesiyle, hiç kimseye sormadan sattığı Haraptar köyü değildir, olmayacaktır” açıklaması yapıldı. İYİ Parti Edirne Milletvekili Mehmet Akalın, 'Seçime az süre kala yapılmasını doğru bulmuyoruz ve karşıyız' dedi.

Edirne Belediyesi, Yunan ve Bulgar turistlerin de sıklıkla alışveriş yaparak kent ekonomisine ciddi katkı sağladığı önemli noktalardan 16 bin metrekarelik halk pazarının da aralarında bulundu 5 ayrı parseli satışa çıkardı. Pazar alanı 400 milyon, hemen yanındaki 3 parsellik 5 bin metrekare alanın 95 milyon ve Şükrü Paşa Mahallesi'nde 9 bin 67 metrekarelik başka bir alan ise 93 milyon liraya, meclis kararıyla satışa çıkarıldı.

Belediyenin haziran ayında da Şükrüpaşa, Fatih ve Talatpaşa mahallelerinde toplam değeri yaklaşık 150 milyon lira olan 3 arsasını satışa çıkarmasının ardından yeniden taşınmaz satışına gitmesi, tepkilere yol açtı. 22 Ağustos'ta kapalı teklif usulüyle gerçekleştirilecek yaklaşık 600 milyon liralık satışlara AK Parti ve İYİ Parti’nin tepki geldi.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler