HABER

Savunmada yeni projeler sahnede... Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir detayları anlattı

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii (SSB) Başkanı İsmail Demir, CNN TÜRK'te konuştu. Savunma sanayi üretiminde yüzde 80'lere çıkıldığını vurgulayan Demir, 'Türkiye'nin amacı barışın hakimi olması, Ege'nin barış denizi olması.' dedi.

Savunma Sanayii (SSB) Başkanı Demir'in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

KAAN milli muharip uçağımızı görüyorsunuz. 5. nesil uçak derken önemli parametrelerden biri elektroniği ve özellikle radar. Uzun menzilli bir radar bekliyoruz. Bu radarın geliştirilmesi ASELSAN'da devam ediyor. tabii bu radar milli Muharip uçağı gelene kadar akıncıda ve f16 modernizasyonlarımızda kullanılacak. Verilmeyen kameraların yerine ikame ettiğimiz kameraları görüyorsunuz. ARGE birimlerinde geliştirme çalışmaları devam ediyor.

Karşıda tank namlusu görüyorsunuz. Bir dizi platformda ve kulede aselsan kontrol Teknoloji ve platformları var önemli özelliği stabilizasyon sağlaması.

Hepsinin modernize edilmesi aselsanın katkıda bulunduğu durumlardna biri. İnsansız deniz aracını aselsan yapmıyor ama üzerine koyduğu son sözler ve unsurlarla elektronik nitelik kazandırıyor. Kara araçları da aynı şekilde. Aselsan bu ürünlerde kendine düşen kısmı yapıyor. Görev ne vereceksek o şekilde üstüne koymak mümkün.

FÜZELERDEKİ GELİŞMELER

Tayfun'u daha önce duyurmuştuk. Çakır'ın atış testi yapıldı. Çalışmalarımız devam ediyor. KAAN uçağımıza girecek modelde de çalışılıyor.

Yabancı basında savunma sanayimizdeki çalışmalar için İngiliz kopyası olduğu yazılmıştı. Kendilerine benzer bir kısım varsa bizden aldılar gibi işi küçük gösterme çabaları var.

ÇİPRAS'IN AÇIKLAMASI

Bir tarftan takdir ederken yüzdeyi küçük görmüş. Yüzde 80'lere çıktık yerlilikte. Orada bir ifadeleri var, Türkiye'ye karşı avantaj sağladık çünkü fransa ve amerika'yı yanımıza aldık diyorlar. Mentaliteye bakar mısınız. Kendini emniyete güvene almak için başkalarını arkasına alacak.

Türkiye'nin amacı barışın hakimi olması, ege'nin barış denizi olması. Görüşürsek halledemeyeceğimiz meselenin olmadığını söylüyoruz. Bu politika bizim için esas. Maraza çıkaran biz olmadık.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler