HABER

Rize'de elektrik direğinde mahsur kalan kedi kurtarıldı

Rize'de elektrik direÄŸinde mahsur kalan kedi vatandaÅŸlar tarafından bina ile elektrik direÄŸi arasına uzatılan tahtalarla yapılan köprü sayesinde kurtarıldı. Köprüden geçerek binaya ulaÅŸan kedi, gözden kayboldu.Â

ÇamlıhemÅŸin ilçesi Komilo köyünde çıktığı elektrik direÄŸinde mahsur kalan kedinin seslerini duyan YaÅŸar DerviÅŸoÄŸlu oÄŸlu Engin DerviÅŸoÄŸlu ile kurtarma planı hazırladı. Elektrik direÄŸinin tepesi ile aynı seviyede olan evin çatı katına çıkan baba ve oÄŸlu, tahtalarla 6 metre uzunluÄŸunda köprü yaptı. Binanın çatısından uzattıkları tahtayı elektrik direÄŸinin üzerine konduran ikili kedinin köprüden karşıya geçmesini saÄŸladı. Köprüden geçen kedi bir anda binanın merdivenlerinden aÅŸağıya inerek gözden kayboldu.  


'KEDÄ° KURTULDU BÄ°ZDE MUTLU OLDUK'
YaÅŸar DerviÅŸoÄŸlu etrafta kedi bağırmaları duyduÄŸunda aramaya baÅŸladığını belirterek 'Bir kedi bağırması duydum ama nereden geldiÄŸini bir türlü anlayamadım. Resmen aÄŸlıyordu, etrafta aramaya baÅŸladım. Sonra bir baktım kedi direÄŸin tepesinde. Köpeklerden kaçarken can havliyle çıktı demek ki yoksa o direÄŸe nasıl tırmansın. OÄŸlum Engin'e haber verdim. 'Kediyi nasıl kurtaracağız' diye düÅŸündük. Ä°nÅŸaatla elektrik direÄŸinin arasına tahtalardan bir köprü yapmayı planladık. Yaklaşık 6 metre uzunluÄŸundaki tahtaları birleÅŸtirerek direÄŸe uzattık. Ama kedi yürümedi. Ä°brahim arkadaşımız aÅŸağıdan sopayla kediyi kaçırmaya çalıştı, nihayet kedi tahtaların üzerinden geçerek kurtuldu. Biz de mutlu olduk" dedi.


'KEDÄ° YOLU YAPTIK, KURTARDIK'
Kediyi elektrik direÄŸinin tepesinde gördüklerinde endiÅŸelendiklerini söyleyen Engin DerviÅŸoÄŸlu "Kediyi kurtarmak için çözüm yolları aradık ve bir asma köprü yapmaya karar verdik. Tahtalardan köprümüzü yapıp, bir kedi yolu hazırlayarak elektrik direÄŸine uzatıp, kedinin kurtulmasına yardımcı olduk. Ama açıkçası da korktuk, tahta esner kediye bir ÅŸey olur diye. Nihayetinde kedi kurtuldu" açıklamasında bulundu.

GÃœNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler