HABER

Regaip Kandili için Ayasofya Camii'nde düzenlenen programa yoğun ilgi

Türkiye'nin dört bir yanında vatandaşlar, üç ayların başlangıcını müjdeleyen Regaip Kandili nedeniyle camilere akın etti. İstanbul’da da vatandaşlar, Ayasofya Camii'nde düzenlenen Regaip Kandili programına yoğun ilgi gösterdi.

Regaip Kandili'nde tüm Türkiye’de camiler doldu taştı. Kandil coşkusunun yaşandığı camilerden biri de Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi’ydi. Ayasofya Camii'nde düzenlenen Regaip Kandili programına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Yatsı namazından sonra okunan Kur'an-ı Kerim ve sonrasında edilen dualar ile Regaip Kandili kutlandı. Cami çıkışında ise vatandaşlara lokum ve kandil simidi ikram edildi.

EYÜP SULTAN CAMİİ'NDE CAMİ AVLUSUNU DOLDU

Regaip kandili nedeniyle İstanbullular, Eyüp Sultan Camii’sine gelerek dua edip Kuran-ı Kerim okudu. Yatsı namazını Eyüp Sultan Camii’sinde kılmak isteyen birçok vatandaş yer bulamayarak cami avlusunu doldurdu. Kandil için binlerce kişinin akın ettiği Eyüp Sultan Camii çevresinde Eyüp Sultan Belediyesi tarafından vatandaşlara sıcak çorba ikramı yapıldı. Aynı zamanda camii giriş kapılarında vatandaşlara lokum ikram edildi.

Regaip Kandili nedeniyle bazı vatandaşlar ellerini semaya kaldırıp dua ederken bazıları da Eyüp Sultan Hazretlerinin kabrinin yanına gelerek dua etti.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler