HABER

Ömer Çelik'ten 'Kimyasal silah iddialarına tepki: Aşağılık iftira

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), toplantısının ardından Ömer Çelik önemli açıklamalarda bulundu. Çelik, TSK'nın 'Kimyasal silah' kullanma iddialarına yönelik "TSK'nın kimyasal silah kullandı diye bir aşağılık iftiranın dillendiriyor olması bu nefret suçu mu, ifade özgürlüğü müdür" dedi.

'KİMYASAL SİLAH' İDDİASINA TEPKİ

* Terörle mücadelemiz dünyanın en meşru mücadelelerinden bir tanesidir. Bu terör örgütlerinin ideolojilerine takılıp kalırsak, bu tek başına meseleyi çözmüyor. Bunların arkasında siyasi projeler var. Buna hiçbir şart altında müsaade etmeyeceğimizi ifade etmek istiyoruz. Burada mücadeleyi hem siyasi, hem diplomatik, hem de fiziki olarak veriyoruz. Terör örgütünün bir takım çevrelerden aldığı akıllarla Türkiye içerisinde karşılık bulması son derece vahimdir. Bunlardan bir tanesi TSK'nın kimyasal silah kullanıyor ifadesidir. TSK'nın kimyasal silah kullandı diye bir aşağılık iftiranın dillendiriyor olması bu nefret suçu mu, ifade özgürlüğü müdür? Dünyanın herhangi bir ordusuna kimyasal silah kullanıyorsunuz dediğinizde bu en ağır suçlamadır. Asıl burada nefret siyasetini, terörü meşrulaştırmak, devreye sokmak için olduğunu görüyorsunuz.

* Pek çok doktor arkadaşımız bu yapılan açıklamaları reddetti. Bu alanın çoğulcu bir şekilde düzenlenmesi. Bu düzenlemeleri oraların demokratikleşmesi ve çoğullaşması için göstereceğiz. Geçmişte terör yolu olarak nitelendirilen bugün Kültür Yolu olarak nitelendirilmesi nereden nereye gelindiği bakımından önemlidir. MİT'in yaptığı operasyonlar burada ne kadar büyük sonuçlar aldığını göstermektedir.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler